Dokunmatiklerin geleceği: 10 parmak

10 parmakta 10 işlem, 10 parmağında 10 marifet dokunmatikler geliyor! İşte özellikler...

10 parmakla dokunmak!

Dokunmatik ekran yapımcısı Synaptics iki parmak yetmez diye düşünmüş ve bütün dokunmatikleri utandıracak bir icada imza atmış. Yeni Synaptics Clearpad 3000 sayesinde ekranda iki elin bütün parmaklarını bile kullanmak mümkün. Kısacası 10 parmağında 10 marifet bir alet.

Elbette günlük sörf esnasında çok önemli değil ama ileride gelecek üç boyutlu uygulamalar için oldukça önemli bir teknoloji. Özellikle yaklaştırma ve uzaklaştırma gibi işlemlerde büyük kolaylık sağlıyor. Sadece işaret parmağı değil, başparmak işaret parmağını bir arada kullanmak bile piyasadaki çoğu dokunmatikten çok daha üstün bir özellik.

48 algılama kanalı olan Clearpad 3000'in 8 inçlik kocaman bir ekranı var. Daha ucuz bir alternatif olarak da Clearpad 1000 mevcut. Bu ucuz alternatifin de sorunlu dokun(ma)tiklerin derdine deva olması bekleniyor. OLED ekranlarla da çalışan teknolojinin hassasiyeti arttırılıyor. Bir yıl içerisinde oldukça üstün özelliklerle donanmış dokunmatikler bizi bekliyor olacak. iPhone'un da Apple patentli dokunmatik teknolojisinin ise pek bir avantajı kalmayacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları