Dokuzuncu gezegenin kanıtları artıyor...

Güneş Sistemi'nde halen keşfedilmemiş, dokuzuncu bir gezegen bulunduğuna dair yeni kanıtlar var!

Dokuzuncu gezegen gerçek mi?

Her ne kadar Güneş sistemimizde halen bulamadığımız veya göremediğimiz devasa bir gezegenin varlığı garip dursa da, bilim adamları artık bu gezegenin varlığı hakkında daha fazla kanıta sahip durumda.

Bu yılın başlarında astronomlar Dokuzuncu Gezegen'in güneş sistemimizde var olduğuna dair ipuçları bulmuşlar ve bu gezegenin, Dünya'nın neredeyse 10 katı boyuta sahip bir şekilde Plüton'un çok daha ilerisinde, Kuiper Kuşağı'nın da ötesinde, Dünya'ya 32 milyar km ile 160 milyar km arasında bir mesafede durduğunu düşünmekteler.

Bu uzaklık, gezegenin Güneş'in çevresindeki yörüngesini her 10.000 ile 20.000 dünya yılı arasında tamamladığı anlamına gelmekte ve gezegenin şimdiye kadar bulunmamış olmasının sebebi olarak da bu durum gösteriliyor.

Profesör Michael Brown da dahil olmak üzere bilim adamları, Kuiper Kuşağı'ndaki cisimleri uzun bir süredir inceliyor ve altısının, başka bir büyük cismin (önerilen Dokuzuncu Gezegen) etkisinde olduğunu gösterecek bir şekilde hareket ettiklerini açıklamışlardı. Brown, bu hafta yayımladığı bir tweet'te ise, uo3L91 adlı bir diğer Kuiper Kuşağı cisminin de bulunarak Dokuzuncu Gezegen'in varlığını daha fazla desteklediğini söyledi. Sorulara cevap olarak Brown, uo3L91'in keşfinin, gezegenin bulunduğu bölgenin tahmini açısından bilim adamlarına yardımcı olacağını da yayınına ekledi.

Bu nesne, Outer Solar System Origins Survey (OSSOS – Dış Güneş Sistemi Araştırması) yapan Canada France Hawaii Teleskopu tarafından keşfedilmişti ve uo3L91'in yörüngesi bu ayın başlarında SETI Institute'da gösterilmişti.

Kuiper Kuşağı'ndaki başka cisimleri arayan OSSOS'un daha fazla keşif yapması, araştırmacıların Dokuzuncu Gezegen'i bulmalarına yardımcı olacak...

Okuyucu Yorumları