Domino's Pizza, robot işine girdi!

Pizza devi, siparişlerinizi kapınıza bu robotlarla getirmek için testlerine başladı!

Pizzalarınız, robottan!

Robot dünyasında ilginç gelişmelerin yaşandığı günlerdeyiz. Google, robot işinde geri adım atarken sürpriz bir isim, robotlardan payını almak istiyor. Domino's Pizza, pizzalarını evinize ulaştırmak için kendi başına hareket edebilen bir robot prototipi üzerinde çalışıyor.

DRU (Domino's Robotic Unit), başta çim biçme makinelerini andırsa da, aslında dört tekerleği üzerinde ilerleyebilen, müşterileriyle erkek sesiyle iletişim kurabilen bir robot. Domino's'un robotu insan çalışanlarının yerine koymak gibi bir amacı ise bulunmuyor.

Hukuk ve askeri donanım firması Marathon Targets ortaklığıyla geliştirilen robotun testlerine LifeHacker'a göre Avustralya'da başlandı. Queensland'da belirli sokaklarda denenen robotun sokaklarda dolaşma iznini alması, Domino's'a göre iki sene sürebilecek. Robotların deneneceği bir sonraki yerin ise Yeni Zelanda olduğu söyleniyor.

Domino's, pizza dağıtımında son teknolojilerden faydalanmasıyla tanınıyor. Firma, pizza zinciriyle Cortana'yı bütünleştirirken bazı ülkelerdeki müşteriler, Twitter, SMS emojileri yoluyla pizza siparişi verebiliyorlar. Pizza firması, Windows Phone'daki uygulamasının desteğini de sürekli olarak veriyor. Gıda devi, Uber, PayPal, Nest ve Wunderlist gibi hizmetler için komut satırından sipariş vereye izin veren yeni SMS botu Prompt'u bile destekliyor.

Okuyucu Yorumları