Domuz gribi dolandırıcılara gelir kapısı oldu

Domuz gribi sadece sağlığımızı değil, bilgisayarımızı da tehdit ediyor: Bilmeniz gerekenler burada.

PC'niz domuz gribi olmasın!

Yaygın adıyla 'domuz gribi' olarak bilinen Influenza A (H1N1) virüsünün yarattığı küresel endişe ve merak duygularından yararlanan sanal dolandırıcılar, internet'i mesaj sağanağına tuttular. Nisan ayında yapılan ilk resmi açıklamalardan bu yana geçen sürede, domuz gribi ile ilgili dikkat çekici başlıklar kullanarak kullanıcıları kandırmaya çalışan istenmedik e-postaların sayısında ciddi bir artış olduğu bildirildi. Kirlenen mesaj trafiğinden kötü amaçlı yazılım üreticileri, kredi kartı hırsızları ve yetkisiz satıcılar sorumlu tutuluyor.

İşviçreli Roche firmasının ürettiği, reçeteyle satılan ve ilk olarak kuş gribi salgınıyla gündeme gelen grip ilacı Tamiflu'nun adı da, korsanların listesinde. Araştırmacılar, 'Tamiflu'yu reçetesiz alın!' benzeri konu başlıklarıyla alacağınız e-postaları kesinlikle açmamanızı öneriyor.

McAfee Laboratuvarları'ndan Adam Wosotowsky'nin yaptığı bir açıklamaya göre, sahte e-postaların önemli bir kısmı, kullanıcıları sözde Kanada menşeli tıbbi ürünler satan; gerçekte ise kötü amaçlı yazılımların cirit attığı web sitelerine yönlendiriyor. Araştırmacılar Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde de dikkatli olmak gerektiğini; kısaltılarak gizlenmiş bağlantıların kaynağından emin olunmadan açılmamaları gerektiğini vurguluyor.

Görünüşe bakılırsa; gerçek domuz gribinde olduğu gibi, domuz gribini kullanan sanal dolandırıcılardan kurtulmanın en iyi yolu, tedbirli davranmaktan geçiyor.

Okuyucu Yorumları