Donald Trump'a 5G yarışı yetmedi!

ABD Başkanı Donald Trump, 5G yarışı daha yeni başlarken 6G'yi istediğini söyledi!

Trump'tan şok "6G" isteği!

5G, günümüzün internette en çok gözüken kelimelerinden biri olabilir ancak görünene göre Donald Trump bu teknolojiyi şimdiden geride bırakmış durumda. ABD Başkanı gönderdiği bir tweet sırasında 5G'nin yanı sıra 6G'yi de ABD'de "en yakın zamanda" görmek istediğini belirtti.

Başkan Trump'ın yeni nesil iletişim standartlarına destek veren bu tweetleri neden aniden gönderdiği tam olarak belli değil. Ancak bu tweet'lerin arkasında, Trump'ın Huawei gibi Çinli firmaların 5G'de liderliğe geçeceği endişesi yatıyor gibi gözüküyor. Geçtiğimiz yıl ABD hükümetinin hükümet tarafından yönetilen bir 5G ağı kurmayı bile planladığına yönelik söylentiler bulunuyordu ve bunun sebebi de temel olarak "Çin'in ağ yapısı üretimi ve işletiminde dominant bir konuma ulaşması" idi. Ancak bu plan, anlamsız olması nedeniyle hızlı bir şekilde ortadan kaldırılmıştı.

Ancak belki de en kafa karıştırıcı olan kısım, Trump'ın tweet'lerinin var olan ABD politikası ile zıt olmasıydı. Trump, gönderdiği tweetlerde "ABD'nin şu anda daha gelişmiş olan teknolojileri engelleyerek değil, rekabet ile kazanmasını" istediğini belirtse de, Trump yönetiminin Çinli firmaların ABD'de 5G ekipmanı yayımlamalarının engellenmesini düşündüklerine yönelik haberler bulunuyor.

Trump'ın tweetlerinin bir diğer etkileyici yanı da, Başkan'ın ABD firmalarından sadece 5G ağlarını hızlı bir şekilde geliştirip kurmalarını değil, şu anda henüz en temel, en teorik seviyelerde bile var olmayan 6G'yi istemesiydi...

Okuyucu Yorumları