Donald Trump'tan Facebook incileri!

Kendisini Facebook'un yıldızı olarak tanımlayan Donald Trump, bakın dev site için neler söylüyor...

Trump'tan Facebook incileri!

Donald Trump, Cumhuriyetçilerin başkan adayı olmasını engelleyen "şüpheli" çalışmalar olduğunu düşünüyor. Bazı söylentiler, Facebook'un da bu yönde gizli bir çalışma yaptığı yönünde. Ancak Trump, henüz Facebook'un bu çalışmalara katıldığını düşünmüyor.

Söylenenlere göre geçtiğimiz hafta Facebook'tan bir çalışan, CEO Mark Zuckerberg ile, firmanın Trump'ı durdurmak için bir şey yapmasının gerekli olup olmadığını konuşmuştu. Ancak bu söylenti doğrulanmadığı gibi, Facebook kesinlikle tarafsız olduğunu açıkladı. Zuckerberg'in geçtiğimiz hafta "duvar kurmaya ve insanları uzaklaştırmaya çağrı yapan korku dolu seslere" karşı yaptığı konuşma kafaları karıştırmaya yetmişti. Bu konuşma hakkında yorum yapan Trump, kendisinin "isim ile anılmadığını" ve bu yüzden de konunun kendisini ilgilendirmediğini iddia ediyor.

Çarşamba günü "Fox and Friends" adlı programda konuşan cumhuriyetçi başkan adayı, endişeli olmadığının altını çizmekteydi: "Facebook'un iyi olduğunu düşünüyorum ve (bana karşı) bir çalışma yaptıklarını hayal edemiyorum."

Trump'ın bu fikrinin arkasında ise garip bir düşünce sistemi bulunmakta. Trump kendisini, daha önce de başka kişiler tarafından söylendiği üzere, Facebook'un bir yıldızı olarak görüyor. Bahsettiği yıldızlık konumu her ne kadar şüpheli olsa da, internet yıldızlarının yükselişlerinden çok daha hızlı bir biçimde düşebildikleri unutulmamalı.

Tabii ki Trump'ın yıldızlık hakkındaki düşüncelerinin de tekrar incelenmesi gerekebilir. Trump'ın Facebook sayfası şu anda 7 milyonun üzerinde beğeniye sahip. Buna karşılık örneğin Başkan Obama'nın sayfasının 48 milyonun üzerinde beğenisi, Miley Cyrus'un 46 milyon beğenisi bulunmakta. Justin Bieber'ın ise 77 milyon beğenisi var. Bu yüzden de Trump'ın gerçek bir yıldız olmadan önce toplaması gereken daha çok beğeni olduğu açıkça ortada.

Okuyucu Yorumları