Donanım dahisine veda

Sanal gerçeklik konusunda devrim yaratan donanımın mucidi, trafik kazasına kurban gitti...

Donanım dahisine veda

Sanal gerçeklik teknolojileri açısından devrim niteliği taşıyacağı düşünülen Oculus VR'ın yaratıcılarından ve halen donanımı geliştirmekte olan ekibin liderlerinden Andrew Scott Reisse, bir trafik kazasında hayatını kaybetti.

Amerika'nın Los Angeles kentinde polisten kaçmakta olan bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Reisse, Scaleform ve Gaikai'nin gelişiminde de önemli rol oynamıştı. Son olarak Occulus VR'ın Unreal motoruyla bütünleştirilmesiyle ilgili çalışmalar yürüten Reisse, çalışma arkadaşları tarafından oluşturulan anma sayfasında şu sözlerle anılıyor: "Andrew çok zeki bir bilgisayar grafik mühendisi, tutkulu bir fotoğrafçı, bir doğa tutkunu, sadık bir dost ve birbirine bağlı Occulus ailemizin kurucu üyelerinden biriydi. Andrew, video oyunu endüstrisinde köklü ve geniş etkiler bıraktı. Onu ne kadar özleyeceğimizi anlatmaya kelimeler yetersiz kalır."

Çalışma arkadaşları tarafından "inanılmaz nazik, özverili ve gerçek bir sırdaş" olduğu belirtilen Reisse, Civilization serilerinden Mass Effect'e yığınla oyunda kullanılan Scaleform ürünlerinin geliştirilmesinde ve sanal gerçeklik alanında çığır açması beklenen Occulus Rift sanal gerçeklik gözlüğünün hayata geçmesinde doğrudan etkili olmuştu.

Okuyucu Yorumları