Donanım Hack: Trojan, CPU üzerinden sızıyor

Yazılımsal hack'in modası geçti. Bilim adamları daha sinsi olan donanım hack yöntemlerini inceliyor!

CPU'yu hack'lediler!

Illinois Üniversitesi araştırmacıları bir bilgisayar işlemcisini, sisteme zararlı yazılım sızdırabilecek şekilde kontrol etmeyi başardılar. Bilim adımlarına göre bu tarz bir saldırının ifşa olması neredeyse imkânsız.

Bu deney için sadece bir işlemcinin üzerindeki 1.341 şalteri değiştirildi. Son olarak ağ üzerinden PC'ye özel bir sorgu gönderiliyor ve bu sorgu zararlı yazımı çalıştırıyor. Artık hacker Linux kurulu olan sisteme tam erişim hakkı elde ediyor.

Profesör Samuel King'in söylediğine göre bu olayı "ultimative Hack" (mutlak hack) olarak tanımlıyor. Hack işleminin anlaşılması neredeyse imkânsız ve donanımdaki açıkları tarıyor. Yani diğer hack yöntemleri gibi bilgisayardaki yazılımda açık aranmıyor. Sadece pratikte uygulaması çok güç, zira kontrol edilen işlemci bir şekilde kasanın içine ulaşmalı. Ama sonuçta imkânsız değil.

Kanıtlama işlemi için kullanılan işlemci tipi pek yaygın değil. Sun Microsystems bu işlemcileri bazı sunucularında kullanıyor. Hatta uluslararası uzay istasyonlarında da bu işlemciler mevcut.

Okuyucu Yorumları