Donanımı tarayıcıya taşıyan simulatör!

Elektronik cihazları kurcalamayı sevenlere, harika bir haberimiz var...

Donanımı tarayıcıya taşıyın!

İngilizcede kısaca DIY (Do-it-yourself) olarak bilinen elektronik "Kendin-yap" projeleri aslında tamir işlerinden ve cihazların nasıl çalıştığını anlamaktan hoşlananlar için oldukça büyük bir eğlence kaynağı anlamına da geliyor. Fakat elbette bu platformda sıradan bir eğlencenin ötesine geçip oldukça ciddi işler de çıkarmak mümkün. Bu tarz elektronik devrelerin nasıl çalıştığını iyice anlayıp uzmanlaşmak isteyenler için Lushprojects tarafından sunulan bir web uygulaması, tam da böyle bir işlev görüyor.

Söz konusu proje aslında bir Java uygulamasından gelen bir girişe sahip olsa da, HTML5 temelli olduğu için bütün modern tarayıcılar üzerinden erişilebilir durumda. Bu web uygulamasıyla birlikte kullanıcılar her türden bileşeni, kabloyu ve bir devrenin çalışması için tam olarak ihtiyaç duydukları her şeyi ekleyebiliyorlar.

Uygulama sayesinde bu tarz yapıları gerçek hayatta inşa etmek çok daha zahmetsiz hale geliyor. Uygulamaya Lushprojects'in sitesinden ulaşan kullanıcılar, aynı adreste ayrıca onu nasıl kullanacaklarına dair bir video demosuna da erişebiliyor.

Okuyucu Yorumları