Doom efsanesi, yeni bir haritayla geri döndü.

Özellikle bir kısım oyuncu için gerçek bir efsane olun isim, 21 yıl sonra yeni haritayla geri döndü!

21 yıllık "mola" bitti!

John Romero adının, kilit geliştiricilerden biri olarak Doom ile neredeyse eşdeğer olduğu söylenebilir ancak kendisi 1995 yılından beri bir harita yayınlamamıştı. Quake ve devamında kendisinin diğer stüdyoları bu konuyla ilgilenmekteydi. Ancak görünene göre Romero, geri dönmeye karar vermiş durumda.

Romero, tam 21 yıl aradan sonra, orijinal Doom oyunu için "Tech Gone Bad" adlı, Phobos Anomaly'nin Episode 1 sonundaki halini gösteren bir ek harita tasarlamış durumda. Eğer eski bir oyuncuysanız, bunun iştahınızı kabartacağı kesin. Romero, Doom'u yakından tanımasının yanı sıra, arkasında 21 yıllık ek deneyim ile bu haritaya yaklaşmakta. Başka bir deyiş ile, haritanın, 20 yıl önce karşınıza çıkan haritalardan çok daha iyi olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Tabii ki, Doom'un komut satırı modlarının bulunduğu eski zamanlardan geldiği düşünülürse, bu haritayı oynamak için üçüncü parti haritaları kullanma bilginizi tazelemeniz gerekebilir. Ancak bunun da işinize yarayacağını söyleyebiliriz. Romero, bu haritayı bir "tekrar ısınma" aşaması olarak tanımlıyor. Yani kendisinin Doom, Doom II veya tamamen farklı bir oyun için yeni haritalar sunması olası. Buradaki en büyük beklentilerden biri de, Romero'nun yeni Doom ile çalışarak, eski oyun tarzı ve modern teknolojiyi bir araya getirmesi...

Okuyucu Yorumları