Dört çekirdekli cepler geliyor!

4 çekirdekli cepler geliyor gelmesine ama acaba gerçekten müthiş bir hız sunacaklar mı?

4 çekirdekli cep gerçekleri!

Bu sene CES'de dört çekirdekli ceplere pek rastlamadık, ancak bu canavarların Şubat ayında düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) ortaya çıkmasına kesin gözle bakılıyor. Yani 2012, dört çekirdekli ceplerin yılı olacak.

Tanıtılması en çok beklenen dört çekirdekli cepler ise 4.7 inç ekrana sahip, 1280x720 çözürülük sunan ve Nvidia Tegra 3 1.5GHz dört çekirdekli işlemciyle gelen HTC Edge, yine Tegra 3 ile gelen ve benzer özelliklere sahip LG X3 ve tabi ki fısıltılarının ardı arkası kesilmeyen, ancak henüz göremediğimiz Samsung Galaxy S III var.

Dört çekirdek ne işimize yarayacak?
Dört çekirdek, iki çekirdekte olduğu gibi görevleri bölerek daha iyi bir performans ve pil ömrü sağlayacak. Her çekirdek, belirli bir görevi bitirmek için daha az çalıştığından, daha az voltaj ile çalışabilecek ve bu da pile daha az yük bineceği anlamına geliyor.

Peki hız konusunda neler değişecek... Haberimizin ikinci sayfasında...

4 çekirdek ne kadar hızlı?

4 çekirdek ne kadar hızlı?

Dört çekirdekli cepler, pratikte daha yüksek ekran çözünürlükleri vaadediyor, web sayfalarını ve uygulamaları daha hızlı açıyor, HD vieoları akıcı bir şekilde oynatıyor ve oyunları masaüstü standartlarına yaklaştırıyor.

Ne kadar daha hızlı?
Nvidia, Tegra 3'ün işlemleri Tegra 2'ye göre beş kat daha hızlı tamamladığını iddia ediyor. Tegra 2'deki 8 çekirdekli grafik işlemcisi ise Tegra 3'de 12 çekirdekli hale getirilmiş. Bu arada Nvidia, telefon boşta olduğunda işlemleri tamamlamak için 500MHz saat hızında çalışan beşinci bir işlemciyi Tegra 3 çiplerine eklemiş bulunuyor.

Okuyucu Yorumları