Dört çekirdekli Tegra 3'ler neler sunuyor?

Dört çekirdekli ceplerin çoğunda bulunan Nvidia Tegra 3'ün bu özelliklerini biliyor muydunuz?

Tegra 3'ün gizemi çözüldü!

NVIDIA, Mobil Dünya Kongresi'nde dünyanın ilk NVIDIA Tegra 3 süper telefonlarını duyurdu: HTC One X, LG Optimus 4X HD, ZTE Era, Fujitsu'nun Ultra Yüksek Özellikli Akıllı Telefonu ve K-Touch Treasure V8. Peki dört çekirdekli Tegra 3 nasıl çalışıyor?

Süper telefonlar için yeni Tegra 3 versiyonu 1.5 GHz'e kadar hızlarda çalışmaktadır. Tegra 3'ün merkezinde, yüksek performans ve pil süresi sunan 4-PLUS-1 dört çekirdekli CPU mimarisinin yanı sıra, çift çekirdekli işlemci Tegra 2'ye göre 5 kata kadar daha fazla performans sunan 12 çekirdekli bir GPU vardır.

NVIDIA Mobil iş birimi Genel Müdürü Michael Rayfield, "Dört çekirdekli telefon yılı gerçek anlamda başladı" dedi ve şöyle devam etti, "Ama dört çekirdek de yeterli değil. Tegra 3 ile gereksinim duyduğunuzda muhteşem pil ömrü ve performans elde edebilmeniz için benzersiz 4-PLUS-1 dört çekirdekli mimariye sahip bir işlemci geliştirdik."

Beş yeni Tegra 3 süper telefon, uzun pil süresi ile birlikte hızlı web tarama, yüksek kaliteli oyun ve ileri derecede çoklu görev sunmaktadır.

Fiziksel efektler, dinamik ışıklandırma ve fazlası

Fiziksel efektler, dinamik ışıklandırma ve fazlası
Tegra 3'lü K-Touch Treasure V8

Telefonlar dinamik ışıklandırma, fiziksel efektler ve yüksek çözünürlüklü ortamlar ile daha fazla gerçekçilik sunan Tegra 3 ile optimize edilmiş mobil oyunlardan yararlanmaktadır. Bu oyunlar, Tegra işlemci için optimize edilmiş en iyi oyunların yer aldığı NVIDIA'nın ücretsiz Android Market uygulaması olan Tegra Zone'da bulunmaktadır.

Temel özellikler / Önemli noktalar:

• Süper telefonlar için Tegra 3 işlemci 1.5 GHz hızda çalışır ve aşağıdaki özelliklere sahiptir:

• Çok düşük hızda çalışan ve pil tasarrufu sağlayan beşinci bir çekirdek içeren 4-PLUS-1 dört çekirdekli CPU mimarisi

• Tegra 2 işlemciye göre 3 kata kadar daha fazla performans sunan ve stereoskopik 3D desteği içeren 12 çekirdekli bir GeForce GPU

• 40 Mbps hızda 1080p yüksek profilli video desteği ile yeni video motorları

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları