Dört günlük oyun rüyası sona erdi!

Türkiye'nin en büyük oyun festivali Intel GameX'te dört gün boyunca yaşananlar ayrıntılarıyla burada

Rüzgar gibi geçti!

Herkes çok eğlendi, herkes çok beğendi! Kimse bu coşkuyu bırakıp da evine dönmek istemedi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenerek artık geleneksel hale gelen Türkiye'nin en büyük oyun festivali Intel GameX, adına yakışır şekilde festival havasında geçti.

Her geçen yıl daha da büyüyerek rekor düzeyde ziyaretçi çekmeyi başaran Intel GameX oyun festivali, ülkemizdeki oyun sektörünün emin adımlarla genişlediğinin sinyalini verdi. 20 - 23 Kasım tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 33. Uluslararası Bilgisayar ve Tüketici Elektroniği Fuarı COMPEX'in bünyesinde oyun severlerle buluşan Intel GameX'te bu yıl eğlence doruğa ulaştı. 1500 metrekarelik devasa alanda tozu dumana katan on binlerce ziyaretçi bu defa oyuna ve eğlenceye doydu.

Baş döndürücü sahne şovları, renkli oyun tanıtımları ve ödüllü turnuvaları sayesinde tüm ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelen Intel GameX alanında adım atacak yer yoktu. Intel ana sponsorluğunda, Rönesans Fuarcılık ile birlikte Türkiye'nin en çok satan oyun dergisi LEVEL'ın organize edip aynı zamanda basın sponsorluğunu üstlendiği fuarın ana sahnesi bu yıl ziyaretçi akınına uğradı.

Guitar Hero ve Rock Band oyunları sayesinde zaman zaman Rock konseri havasına bürünen atmosfer ziyaretçileri coşturdu. İki elektronik gitar ve bir de elektronik bateri ile sahnede coşan LEVEL editörlerine eşlik eden ziyaretçiler kendilerinden geçti. Ana sahnede eğlence devam ederken bir yandan da en yeni, en bomba oyunların tanıtımları yapıldı. Microsoft kendi konsolu Xbox360'ı ve en son oyunlarını ziyafet modunda tanıtırken, Sony de Playstation 3'teki en kral, en taze yapımları ziyaretçilerin beğenisine sundu. Xbox360'ta en çok rağbet gören oyunlar Gears of War 2, Fallout 3 ve Fight Night Round 3'tü. PlayStation 3'te ise PES 2009, Soul Calibour 4, Midnight Club: Los Angeles ve GTA 4 bir an olsun boş kalmadı. Saydıklarımız dışında Aral ithalatın temin ettiği henüz piyasaya çıkmamış envai çeşit video oyunları ziyaretçilerin ellerinden düşmedi.

Sadece PC ve konsol oyunları değil, aynı zamanda Intel GameX alanında stant kuran CHIP dergisinin getirdiği uçak simülatörü ve araba sürme simülatörü de yoğun ilgi gördü. HP'nin araba yarışı simülatörleri ve oyun makinesi üreticisi Dragon'un Rodeo'su başta olmak üzere, langırt ve air hockey gibi aletler de herkesin çok eğlenceli vakit geçirmesini sağladı.

Ödüllü turnuvalar

Ödüllü turnuvalar

Fuar süresince Exper, 50 adet son teknoloji Xcellerator sistemleri oyuncuların beğenisine sunarak ödüllü turnuvalar ve overclock şovlar düzenledi. Turnuvalar bu sene her zamanki gibi çok renkli ve çekişmeli geçti. Fuarın ilk günü Fifa 2009 turnuvası ve farklı mini turnuvalar düzenlendi. İkinci gün PES 2009 turnuvası ve Need for Speed Pro Street turnuvası düzenlendi. Her iki turnuvanın da finali ve ödül töreni dev ana sahnede gerçekleştirildi.

Türkiye'deki en popüler futbol oyunu PES 2009 şampiyonu Reha Bayar, Level dergisi Yayın Yönetmeni Fırat Akyıldız'a karşı 4-0'lık bir mağlubiyet alarak şampiyonluğunu buruk bir sevinçle yaşamak durumunda kaldı. Yine aynı gün Exper'in overclock şovunda

Türkiye'de ilk defa intel'in "extreme edition nehalem" işlemci mimarisi platformunda, 4 çekirdekli işlemci + 4 çekirdekli sanal işlemci (HT) toplamda 8 çekirdekli işlemcisi olan, 2x GTX 260 nVidia (SLI) ekran kartlı, Corsair 1800 MHz DDR 3 RAM'li, 1000 Watt güç kaynaklı bir sistemde; sıvı azot, yalıtımlı full bakır blokun içine konuldu ve mengene aparatıyla işlemciye baskı uygulandı. Ulaşılan değerler: - 80º C işlemci (sıvı azot), 1920x1200 çözünürlükte 4xAA tüm sistem default 3D Mark 06'da "19'500" skora ulaşıldı. Ayrıca gün boyunca aynı işlemci 4.5 Ghz'de Crysis ve Far Cry 2'yi ortalama 60 FPS ile oynattı. Cumartesi günü ise "LEVEL editörleriyle karma oyun partisi" verildi. Oyuncular hem LEVEL editörleriyle tanışma, hem de ana sahnedeki dev perdede kapışma imkanı buldu. Hastalık düzeyinde PES oynayan oyunculardan bir kişi bile Fırat Akyıldız'ı yenemezken, bir tek Ali Güngör fire verip "Red Alert 3"te bir kez yenildi. Şefik Akkoç, "NBA 2K9"da, Tuna Şentuna ve Elif Akça ise "Rock Band"te rakiplerine şans tanımadılar. Yine de yenmeye en çok yaklaşan yarışmacılara Aral ithalattan oyun ve sürpriz ödüller dağıtıldı.

Son gün ise Exper Xcellerator ödüllü Call of Duty: World at War turnuvası gerçekleştirildi. Bu turnuvaya kayıtlar başlayınca bilgisayar alanında izdiham yaşandı. 16'şarlı iki gruptan oluşan 32 kişi arasından sıyrılmayı başaran Umur Akıncı, Exper Xcellerator'un sahibi oldu. Ödüllü turnuvalardaki izdiham bir yana, serbest stil oyun amaçlı ayrılmış bilgisayarların bile başına oturabilmek için uzun süre sıra beklemek gerekiyordu. Beklerken ziyaretçiler üç dört farklı projeksiyondan rotasyonlu olarak Need for Speed: Undercover, Tomb Raider Underworld, Resistance 2, Red Alert 3, Dead Space, WoW: Wrath of the Lich King gibi en güncel oyunların tanıtımlarını izleme imkanı buldular. Bu oyunlardan bazıları henüz piyasaya çıkmamış olmasına rağmen oynanabilir promo'lar sayesinde oyuncular birçok yapımla ilk defa Intel GameX oyun festivalinde haşır neşir oldular.

Fuardan akıllarda kalanlar

Fuardan akıllarda kalanlar

Rock Band ve Guitar Hero sayesinde herkesin kulaklarındaki paslar silindi, 13 yaşındaki Furkan Uçar sahneye çıkıp inanılmaz bir Guitar Hero performansı sergiledi, LEVEL okurları LEVEL editörleriyle tanıştı ve kapıştı, Doğukan Gezer "Eye of the Tiger"a gerçeğinden daha iyi vokal yaparak kitleleri coşturdu, coşturmakla kalmayıp mest etti. On binler eğlendi, coştu, oyuna doydu.

En son teknolojik donanımlar sıvı azotla zorlandı, en son yapımlar daha piyasaya çıkmadan oyun severlerle buluştu. Gelişen teknoloji ve çeşitlenerek her yaş grubundan insanı etki alanına çekmeyi başaran oyunlar Intel GameX'e olan ilgiyi bu yıl daha da bir artırdı. Oyun, eğlence, coşku, adrenalin! Hepsi bu sene Intel GameX'teydi. Seneye Türk oyun sektörünün ve Intel GameX'in daha da büyüyerek bir E3'ü, hatta ve hatta Tokyo Game Show'u yakalaması mümkün olabilir mi? Ziyaretçiler bu yıl olduğu gibi eve giderken "Keşke Intel GameX bitmeseydi, daha uzun sürseydi" dediği müddetçe neden olmasın?

Okuyucu Yorumları