DorukNet'ten önemli bulut bilişim adımı!

Microsoft'un bu önemli listesinde ilk kez Türkiye'den bir isim, böyle yer aldı!

Microsoft listesinde bir Türk

2011 yılında, Microsoft'un Hyper-V bulut teknolojisini Türkiye pazarıyla ilk kez tanıştıran DorukNet, yine bir ilki gerçekleştirdi. Microsoft, müşterilerine kesintisiz bulut hizmetleri sunmak amacıyla Cloud OS Network adını verdiği küresel iş ortaklığı ağı çerçevesinde 25'ten fazla yerel bulut iş ortağıyla çalışmaya başladığını duyurdu. Microsoft'un anlaştığı bulut iş ortakları arasında Türkiye'den ilk olarak "DorukCloud" markasıyla DorukNet yer aldı.

DorukNet Genel Müdürü Gökhan Erkman, Cloud OS Network'e dahil olmanın kendileri için önemini şu sözlerle ifade etti: "Microsoft'la gerçekleştirdiğimiz işbirliği, müşterilerimize Microsoft'un Cloud OS vizyonu çerçevesinde yeni nesil çözümler sunmak için önemli bir fırsat anlamına geliyor. Günümüzde yaşanan uygulama, cihaz ve veri patlaması, bulut bilişime dayalı çözümlerin yaygınlaşmasında önemli bir etken. Bu teknolojiler kurumlarda yaygınlaştıkça, Microsoft ile birlikte sunduğumuz bulut bilişim çözümlerinin kurumlara çok daha büyük değer sağlayacağını düşünüyoruz."

DorukCloud, Microsoft Bulut İşletim Sistemi ile birlikte SAP, Oracle gibi yüksek iş yükü gerektiren uygulamaları çalıştırabilirken, işletme maliyetlerinin de düşmesine de olanak sağlıyor. Hibrit BT'ye tamamen hazır olan DorukCloud, bu yaklaşımıyla artık firmaların hem kendi iç kaynaklarını hem de sağlayıcı tarafındaki kaynakları yönetebilmelerine imkan sağlıyor. Firmalar kendileri için önemli olan ya da tercih ettiği uygulamaları yerel ortamlarında tutabilirken, diğer tüm kaynaklarını genel bulut ortamına taşıyabilecekler. Böylece kaynak ihtiyaçları doğrultusunda yerel ortamlarında bulunan sistemlerini genel bulut ortamına genişletebilecekler

Altyapıya değil işinize odaklanın

Altyapıya değil işinize odaklanın

Bulut bilişimde altyapıya değil işinize odaklanın

Microsoft Türkiye Sunucu ve Bulut Platformu Yöneticisi Kadir Şener, Microsoft ve DorukNet arasında gerçekleştirilen işbirliğine dair şunları söyledi: "Dünya genelindeki lider servis sağlayıcıların yer aldığı Cloud OS Network sayesinde, müşterilerimize uygulama, veri ve cihaz yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak üzere sınırları olmayan veri merkezleri kurgulama olanağı sunuyoruz. Bu sayede müşterilerimiz çok daha yetenekli çözümlere, daha fazla esnekliğe ve daha düşük operasyonel maliyetlere kavuşacaklar. Böylece veri merkezlerini yönetmekle uğraşmak yerine kendi asıl işlerine daha fazla odaklanabilecekler."

DorukNet 20 yılı aşan sektör deneyimi, veri merkezi hizmetlerinde yapmış olduğu yatırımlar, uzman kadrosu ve teknik desteği ile işini bilişime taşımak isteyen tüm kurumlar için kolaylık sağlıyor.

DorukCloud ile ilgili detaylı bilgi www.dorukcloud.com adresinden edinilebilir.

Okuyucu Yorumları