Dosyaları bedavaya kurtarın!

Yanlışlıkla sildiğiniz bir dosyayı veya klasörü kurtarmak artık hem çok kolay, hem de bedava...

Dosyaları bedavaya kurtarın!

Dosyalarınızı Shift-Del ile Geri Dönüşüm Kutusunu atlayarak kalıcı olarak sildiğinizde, onları geri getirmek o kadar da kolay olmayabilir. Ancak tamamen sildiğiniz dosyaları geri getirmeyi deneyebileceğiniz kurtarma yazılımları var. Bunlardan bir tanesi de, şimdi size tanıtacağımız Pandora Recovery.

Bir dosyayı sildiğinizde tüm verileriniz diskten (sabit diskler, flash diskler ve yeniden yazılabilir diğer ortamlar dahil) yok olmaz. Bunun yerine Windows, dosyanızın bulunduğu konumu "yazılabilir" bir alan olarak işaretler. Dosyanızı silindikten sonra diskinize yazmadıysanız, onu kurtarma olasılığınız yüksektir.

Başlamak için ücretsiz olan Pandora Recovery'i indirin ve silinen verilerinizden farklı bir konuma yükleyin (Ask araç çubuğunu yüklememeye dikkat edin). Programı yüklediğinizde, dosyalarınızı kurtarmanız için bir sihirbaz size eşlik edecektir.

Silinen dosyanızın hangi konumda olduğunu biliyorsanız "Browse" işlevi işinize yarayacaktır. Diskiniz biçimlendirildiyse veya dosya ayırma tabloları bozulduysa, "Deep surface scan" işlevini kullanmalısınız. Kurtamak istediğiniz dosyayı bulduğunuzda, ona sağ tıklayarak menüden "Recover to" seçeneğine tıklamanız yeterlidir.

İndirin: Pandora Recovery

Okuyucu Yorumları