Dot ile hiçbir şeyi unutmayın!

Unutmamanız gereken hemen her şey hakkında cebinize bildirim gönderen, minik ve sevimli bir araç: Dot...

Dot ile hiçbir şeyi unutmayın!

Muhtemelen hemen herkesin başına gelmiştir: Bir odaya giriyorsunuz ve ayakta dikilirken oraya aslında neden geldiğinizi tamamen unuttuğunuzu fark ediyorsunuz. Dot adı verilen minik bir araç, işte bu gibi durumlarda yardımınıza yetişecek gibi duruyor.

Beraberinde gelen bir uygulama aracılığıyla telefonunuzdan erişebileceğiniz düşük enerjili bir Bluetooth cihazı olan Dot kullanıcıların; Dot'un menzilinde olan bir yerde bulunduklarında konumlara özel bildirimler ya da hatırlatıcılar almalarına olanak tanıyor.

Dot'lar, söz konusu uygulama üzerinden programlanarak örneğin aile üyelerinize dijital notlar bırakmanızı sağlıyor. Ayrıca sizin de, çöp kutunuzun yanından geçerken çöpü dışarı çıkarmak gibi belirli görevleri hatırlatarak bir tür dijital hafıza işlevi görüyor. Dot cihazları akıllı telefon uygulamalarını açmak için de kullanılabiliyor.

Temelde Bluetooth ışıkları aracılığıyla işlevini yerine getiren Dot'lar, Apple'ın iBeacon teknoloji standardı üzerinde temelleniyor. Fakat iBeacon'da olmayan bir özellik olan Dot'taki dahili LED ışığı kullanıcılara bulundukları ortama dair bilgileri bir bakışla anlamalarına olanak tanıyor. Örneğin kırmızı ışık yanarsa Dot dışarısının sıcak olduğu mesajını veriyor ya da yeşil ışık yandığında bu trafiğin iyi olduğu anlamına geliyor.

Her bir cihaz özgün bir Bluetooth ID'sine sahip olduğu için bu kullanıcıların aynı odada farklı işlevleri olan çok sayıda Dot'lara sahip olmasına olanak tanıyor.

Kickstarter üzerinden amaçladığı fonun kat kat fazlasını toplamayı başaran Dot için buradan ön sipariş verilebiliyor ve cihazların, Mart 2017'de dağıtımına başlanması planlanıyor.

Dot ile hiçbir şeyi unutmayın!
Okuyucu Yorumları