Dövüş ustası olun!

İngiltere'da satış rekorları kıran Soul Calibur IV'ü daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Soul Calibur IV

Namco Banda'inin etkileyici dövüş oyunu Soul Calibur IV, önceki sürümlere nazaran birçok yenilikleriyle beraber fanlarıyla buluşuyor.

Soul Calibur ile ilgili yayınladığımız haberde, söz konusu oyunun sadece İngiltere'de ve yaklaşık 1 hafta içerisinde 2 milyon kopya sattığını duyurmuştuk. Hal böyle olunca, Namco Bandai de satışlardan oldukça memnun ve oyunun şimdilik Xbox 360 için geliştirilen sürümündeki satışlar da oldukça tatmin edici.

Soul Calibur IV, dövüş oyunlarının geldiği son nokta denilebilir aslında. Örneğin Atari oyunlarını hatırlayın; Street Fighter ya da daha ilerisi Mortal Combat serisini düşünün. Dövüş ustası karakterlerle 3 round'da oynanan maçları kazanmak için savaştığınız bu oyunlarda, her karakterin kendine özgü bazı özellikleri bulunuyor. Bazı özel hareketleriyle karşınızdaki rakibinize çok daha fazla zarar verebildiğiniz bu tip oyunlar genel olarak sabit bir ekranda oynansa da, grafik kalitesi de artık bu gibi oyunlar için oldukça önemli bir hal aldı.

Soul Calibur IV, Namco Bandai'nin silah tabanlı dövüş serisinde vardığı son nokta. Hemen herkesin kendine göre bir şeyler bulabileceği Soul Calibur'un bu son sürümünde birbirinden farklı birçok karakter bulunuyor. Oyunun resimlerinden de anlaşılacağı gibi, oyunun öne çıkan ilk özelliği, içerisinde oldukça seksi olan bayanları barındırıyor olması. Dövüş oyunlarına renk getiren bu özelliğinin yanında oyunda yer alan karakterler arasında bir JEDI ustasıyla alelade bir korsan da bulunuyor.

Soul Calibur IV ile adrenalin dolu dakikalar

Soul Calibur IV ile adrenalin dolu dakikalar

Kendi tarzlarını yaratmış olan ve birbirinden son derece farklı olan bu karakterler, aslında bu seriye daha önce hiç göz atmamış oyunseverlerin bile ilgisini çekebilecek düzeyde. Bunun yanında 3-D kavga sahneleriyle görsel şölen sunan Soul Calibur IV'ün dövüş esnasında karakterlere özel geliştirilen birçok özel dövüş efekti de bulunuyor.

Oyunda 34 farklı dövüşçü bulunuyor ve daha önce de belirttiğimiz gibi her biri farklı özelliklerle donatılmış durumda. Herhangi birini seçtiğinizde ise o karaktere özel bir silahı da seçmiş oluyorsunuz.

Son sürüm Soul Calibur ile beraber gelen belki en büyük yenilik Star Wars'tan hazırlayacağınız Jedi ustası Yoda ve elbette Sith Lord Darth Vader. Ancak hatırlatmak isteriz ki Yoda, oyunun Xbox 360 sürümünde yer alırken, Darth Vader ise PS3 sürümünde bulunuyor.

Aslında hangi karakteri seçtiğinizin çok da bir önemi yok; hepsinin birbiriyle karşılaştırıldıklarında üstün yanları olduğu için dövüş zevkini de sonuna kadar yaşıyorsunuz.

Bunun dışında oyunda farklı kategoriler de bulunuyor. Örneğin Arcade türü, oyunun standart yapısıyla oynamanıza izin verirken Tower of Souls türünde ise oyunda, örneğin teke tek mücadele yerine 1'e 2, 1'e 3 ya da 2'ye 4 şeklinde oynanabiliyor, ancak bir yerden sonra bu tür oldukça sıkıcı olabiliyor.

Her karakterin kendine özgü özellikleri var

Her karakterin kendine özgü özellikleri var

Ayrıca, oyunda ilerlediğiniz sürece altın da kazanabiliyorsunuz. Bu sayede kilitli olan, yani oyunun başında henüz kullanamadığınız karakterleri, bu altınlar ile açabiliyor ve kullanabiliyorsunuz.

Buna ek olarak karakterlerinize giyeceği giysileri, ya da kullanacağı silahları yine siz belirleyebiliyorsunuz. Savaş stilinden, silahlarına ve giysilerine; yani devasa kılıçlardan deri botlara ve dehşet verici görünüme sahip maskelere kadar birçok seçeneğiniz bulunuyor.

Karakter belirlendikten sonra ise oyunu hangi mod'da oynayacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Single ya da multiplayer mod'larda (ağ ya da internet üzerinden birebir oynayabilmek için) Soul Calibur heyecanını yaşayabilmeniz mümkün.

Sonuç olarak tüm bu özellikler bir araya geldiğinde, şahane bir dövüş oyunu ortaya çıkıyor. Her bakımdan oyunseverleri tatmin edecek gibi görünen Soul Calibur IV, seriyi hiç oynamamış ya da dövüş oyunlarıyla arası iyi olmayan oyuncuların bile fikrini değiştirebilir.

Not: Oyunun muhteşem ekran görüntülerine ulaşmak için galerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları