Download koleksiyonu için başlangıç kiti

İnternetin sunduğu kaynaklar çok geniş; ama aradığınızı bulmak için doğru araçları kullanmanız şart.

Download araçları!

Veri-benzin-istasyonundan faydalanma vakti geldi; hem de tamamen ücretsiz. Önerdiğimiz araçlarla web'deki tüm verileri direkt bilgisayarınıza çekeceksiniz. Hızlı, kolay ve tamamen legal.

İnternet her türlü dosya tipi için bir depo gibi: Güncel şarkılar, nefes kesici sinema hitleri veya en iyi oyun demoları. Sorun: Veriler internete dağınık biçimde yerleştiriliyor ve bulmak pek de kolay değil. Ayrıca kullanıcıların çoğu istedikleri dosyalara erişmek için yasal sınırları geçmek istemiyor.

Genellikle istenilen içeriğe ulaşmak için basit bir araç yeterli. Müzik, fotoğraf, video, oyun veya bir web sitesinin tamamı... Neredeyse her şey tek bir tıklamayla bilgisayara indirilebiliyor.

Bu makalede neredeyse her dosya formatı için uygun indirme programlarını tanıttık. Elbette nasıl indirebileceğinizi adım adım anlattık. Depoyu full'lemede iyi eğlenceler!

Oyunlar ve videolar: Eğlendiren her şey

Oyunlar ve videolar: Eğlendiren her şey

Oyun ve film gibi Flash tabanlı içerikler internette istemediğiniz kadar mevcut. Bunlara erişim ücretsiz; fakat indirmek için aynı şey söz konusu değil. Sizlere sevdiğiniz Flash içeriklerini nasıl indirebileceğinizi gösteriyoruz.

Oyunlar ve videolar: Eğlendiren her şeySWF Catcher
İnternetteki Flash oyunları gün geçtikçe daha kapsamlı hale geliyor ve pahalı ticari alternatiflerinden daha da eğlenceli olabiliyor. Oyun grafikleri ise her sürümle beraber daha da güzelleşiyor ve görkemli 3D oyunlar artık pek ender rastlanan bir durum değil; bağımlılık yapma faktöründen bahsetmiyoruz bile.

Flash oyunlarını uygun eklentiyle tarayıcıda oynamak kolay olsa da indirmek için aynı durum söz konusu değil. Neredeyse tüm sunucular direkt download linki vermediği için tarayıcı ön belleğinde uzun uzadıya arama rutinlerine başvurulur. Tarayıcı eklentisi "SWF Catcher" ile Shockwave formatındaki web içeriklerini rahatlıkla sabit diskinize kopyalayabilirsiniz.

Download:
SWF Catcher (Firefox)
SWF Catcher (Internet Explorer)

Oyunlar ve videolar: Eğlendiren her şeyAshampoo ClipFinder HD
YouTube ve benzeri platformlarda eğlence garanti. Fakat birbirleri ardına yüklenen videolar arasında kaybolmamak için size "Ashampoo ClipFinder HD"yi öneriyoruz. Ücretsiz yazılımla videoları daha hızlı bulmakla kalmıyorsunuz aynı zamanda kendi sabit diskinize de kopyalayabiliyorsunuz.

15 tanıdık klip sunucusu yazılım tarafından taranıyor. Bunların arasında YouTube, Vimeo, MyVideo ve Veoh gibi popüler video portalları var. İstediğiniz portalı seçip klipleri PC'nize indirebilirsiniz.

Ashampoo ClipFinder HD'nin görsel incelikleri uygulamada kendini belli ediyor. Tüm arama sonuçları büyük bir video duvarında gösteriliyor. Farklı kriterlere göre bunlar arasında rahatlıkla sıralama yapabiliyorsunuz.

Download: Ashampoo ClipFinder HD

Web sitesi süpürgesi: İçerikleri indirmek

Web sitesi süpürgesi: İçerikleri indirmek

Grafikleri, dosyaları veya HTML sayfaları tek tek indirmek mi? Başka yolu var. Araçlarımız ile tıklama işinden kurtulabilir ve bir web sitesinin içeriğinin tamamını PC'nize indirebilirsiniz.

Web sitesi süpürgesi: İçerikleri indirmekWinHTTrack
Bir web sitesinin tamamını arşivlemek veya çevrimdışı kullanım için kaydetmek mi istiyorsunuz? Gerçi modern web tarayıcıları bu iş için doğrudan bir seçenek sunuyor; fakat WinHTTrack ile daha iyisi ve daha rahatına ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz yazılım bir tuş tıklaması ile bir web sitesini tüm alt sayfaları, resimleri ve diğer öğeleriyle bilgisayara indiriyor. Seçilen web sitesinin veri yapısı aynen korunduğu için çevrimdışı yapılan gezinti çevrimiçinden farklı olmuyor.

Sayısız ayarlama imkanı sayesinde araç kişisel tercihlere rahatlıkla uyarlanabiliyor.

Download: WinHTTrack

Web sitesi süpürgesi: İçerikleri indirmekImage Download
Sadece bir web sitesindeki tüm resimleri tek bir tıklama ile indirmek mi istiyorsunuz? Hem de ön ayarlarla uğraşmadan? O zaman "Image Download" tam size göre. Ufak Firefox eklentisi sağ tıklama ile bir web sitesindeki tüm resimleri bilgisayarınıza aktarıyor. Bunu yaparken belli kriterlere göre filtreleme yapma imkanınız da var.

Örneğin belli bir piksel büyüklüğünü aşan veya belli bir formattaki tüm resimleri indirme işlemi dışında tutabilirsiniz. Bu da sıralama işinizi kolaylaştırmış olur.

Tek dezavantaj: Eğer indirilecek grafikler direkt web sitesinde bulunmayıp sadece ufak resimlere (thumbnail) bağlıysa "Image Download" bunlara erişemiyor. Bu durumda yukarıdaki WinHTTrack doğru çözüm oluyor.

Download: Image Download

Torrent, Rapidshare: Gri alandaki film ve dosyalar

Torrent, Rapidshare: Gri alandaki film ve dosyalar

Büyük boyutlu dosyaların transferi bile web üzerinden düzenleniyor. One-Click dosya sunucuları ve BitTorrent bunlar arasındaki en popüler teknik oluyor. Sizlere iki alternatif sunuyoruz.

Torrent, Rapidshare: Gri alandaki film ve dosyalarjDownloader
Rapidshare vb. dosya sunucuları büyük boyutlu dosya transferi için en çok tercih edilen platformlar oluyor. Bunlar büyük boyutlu dosyaları internet üzerinden gönderme problemini ortadan kaldırmak için ortaya çıktı. Sebep: E-posta kutuları genellikle sadece ufak boyutlu eklere izin veriyor. One-Click dosya sunucularına istediğiniz büyüklükte dosyayı yükleyip işlemin sonunda size verilen indirme linkini istediğiniz kişiye verip dosyaya erişmesiniz sağlayabilirsiniz. Fakat en geç birden çok dosyanın indirilmesi gerektiğinde tıklama işi sinir bozucu hale gelebiliyor.

İşte jDownloader bu işi sizin yerinize yapıyor. Program en popüler dosya sunucularını destekliyor. Böylece araç, dosya indirmek için Rapidshare ve benzeri sunucuları kullanan herkes için ilginç bir alternatif oluyor.

Yapmanız gereken tek şey uygun indirme linklerini program arayüzüne yapıştırmak. İndirme süreci bittiğinde dosyaları diskinizde bulacaksınız.

Download: jDownloader

Torrent, Rapidshare: Gri alandaki film ve dosyalarVuze
Multimedya dosyaları - özellikle HD formatındakiler - en popüler; ama aynı zamanda en kapsamlı dosya tipleri arasında yer alıyor. Film hayranları en iyisi Vuze'u (önceki adıyla Azureus) seçmeli. YouTube'u andıran şık bir arabirim altında size sayısız film, fragman veya video klip ufak ön izleme resimleriyle sunuluyor. Tematik kanallar ve hit listeleri size ek bir genel bakış sağlıyor. Tek bir tıklama ile videolar hemen P2P tekniği ile bilgisayarınıza iniyor.

"Device Panel" kısmında indirilen filmler harici medya oynatıcınız ile uyumlu hale geliyor. Elbette P2P dosya paylaşımının tanıdık fonksiyonlarından da vazgeçmek zorunda değilsiniz: Çoklu indirme, öncelik atama, ön izleme, IRC istemcisi ve istatistik fonksiyonu indirmek istediğiniz dosyanın hızlıca diske ulaşmasını sağlıyor.

Download: Vuze

Topluca dağıtmak: Facebook'tan resim indirmek

Topluca dağıtmak: Facebook'tan resim indirmek

Her geçen gün daha fazla kullanıcı tatilde çekildiği resimleri arkadaşlarıyla paylaşmak için Facebook ve MySpace gibi sosyal ağları kullanıyor. Tavsiye edeceğimiz araç ile albümleri rahatlıkla indirebilir ve download kilitlerini kırabilirsiniz.

Topluca dağıtmak: Facebook'tan resim indirmekFacePAD
Facebook 200 milyondan fazla kullanıcıyı birbirine bağlıyor. Neredeyse herkes birçok fotoğraf veya tüm fotoğraf albümünü paylaşıyor. Bu değerli fotoğrafları indirmek isteyenler sürekli bir resme tıklayıp sonrasında içerik menüsüne girip kaydetmek zorunda. Daha rahat bir alternatif ise ücretsiz Firefox eklentisi FacePAD. Eklenti sayesinde bir albümdeki tüm fotoğrafları tek bir fare tıklaması ile kaydedebiliyorsunuz.

Eklenti kurulduğunda fotoğraf albümündeki bir resme sağ tıklamanız yeterli. Menüde "Download Album with FacePAD" seçeneğini seçin ve albümdeki tüm resimlerin PC'nize gelişini seyredin. Daha rahatını bulmak mümkün değil.

Download: FacePAD

Sınırsız müzik: Hit şarkıları legal yoldan indirme

Sınırsız müzik: Hit şarkıları legal yoldan indirme

Free YouTube to MP3 Converter
YouTube'u dijital MTV olarak tanımlayabiliriz: Profesyonel ve acemi videoların yanında birçok sanatçının klibi de bu portalda sunuluyor. Dinlediğiniz müzik türü ne olursa olsun bu web platformunda kesinlikle istediğinizi bulabiliyorsunuz.

"Free YouTube to MP3 Converter" ile çevrimiçi hitleri birkaç adımda sabit diskinize kaydedebiliyorsunuz. Araç istenilen videodaki müziği klipten ayırıyor ve genel geçer MP3 formatında sabit diske kaydediyor. Bu iş için sadece videonun YouTube linkini araca yapıştırmanız ve kaydedileceği yeri seçmeniz gerekiyor. Gerisi programın işi. Birkaç dakika içinde şarkı MP3 çalarınıza girmeye hazır hale geliyor.

Download: Free Youtube to MP3 Converter

Sınırsız müzik: Hit şarkıları legal yoldan indirmeLastSharp
Eğer YouTube'un müzik repertuarı size yetmiyorsa sizi ancak Last.fm web radyosu paklar. Tanıdık veya tanımadık birçok sanatçının sayısız şarkısını burada bulabilirsiniz. Web hizmeti müzikal açıdan birbirine uyan parçalardan oluşan şarkı listeleri de oluşturabiliyor.

Ücretsiz LastSharp yazılımı ile bu şarkıların sadece akış olarak kalmasının önüne geçip sabit diskinize kaydedebilirsiniz. Araç eski kayıt prensibini kullanıyor ve şarkı oynatılırken bunu kaydediyor.

Bu ücretsiz müzik oluşturma hizmetinin zevkine erişmek için tek yapmanız gereken Last.fm adresine girip kaydolmak. Sonrasında sevdiğiniz parçalar diskinize gelmeye başlıyor. İşin güzel tarafı ise tüm bu sürecin legal ve tamamen ücretsiz olması. Program ilk açıldığında Almanca dilinde karşınıza çıkıyor. "Erweiterte Einstellungen" tuşuna basıp dili İngilizceye çevirebilirsiniz.

Download: LastSharp

İndirme Yöneticileri: Hepsi-bir-arada çözümler

İndirme Yöneticileri: Hepsi-bir-arada çözümler

Orbit Downloader
Söz konusu indirmek ise "Orbit Downloader" tam bir hepsi-bir-arada çözüm. Ücretsiz yazılım sayesinde (neredeyse) her şeyi bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Yazılım, şikayet etmeden web sitelerindeki her türlü multimedya dosyasının izini sürüyor. Videoları, resimleri ve müzikleri rahat bir şekilde bilgisayarınıza çekebilirsiniz.

Sıradan indirme yöneticilerinden farklı olarak "Orbit Downloader" tüm akışkan medya protokollerini destekliyor. Bu sayede sevdiğiniz videolar birkaç tıklama ile diskinize iniyor.

Ücretsiz yazılım HTTP veya FTP üzerinden yapılan standart indirmelerde de size yardımcı oluyor. Güncel web tarayıcılarının aksine araç; indirme işlemini duraklatma ve yeniden başlatmayı, paralel erişimleri ve zamanlanmış indirmeleri destekliyor.

Download: Orbit Downlaoder

İndirme Yöneticileri: Hepsi-bir-arada çözümlerFree Download Manager
Bir diğer program önerimiz "Free Download Manager". Tümleşik zaman planlama özelliği bir HTTP, HTTPS ve FTP üzerindeki dosyalardan oluşan indirme listesini istenilen zamanda indirilmesini sağlıyor. Yazılım aynı anda birden çok bağlantı yapabildiği için indirme hızını özellikle yavaş sunucularda belirgin derecede arttırabilirsiniz. Geliştiriciler yüzde 600 hızlanma vaat ediyor.

Free Download Manager ile BitTorrent ağından da dosya indirebilir veya YouTube videolarını diske kaydedebilirsiniz. Bir ses/video dönüştürücüsü zaten geniş olan fonksiyon yelpazesini daha da zengin hale getiriyor.

Download: Free Download Manager

Okuyucu Yorumları