Dreamweaver 4 ve Fireworks 4

Macromedia’nın ürünleri olan Dreamweaver, Fireworks ve Dreamweaver-Fireworks-Stuido’nun 4. versiyonları piyasada. Programların kutulu satışları ise önümüzdeki haftalar içersinde başlayacak.

Dreamweaver 4 ve Fireworks 4

www.macromedia.com adresinden, PC ve Mac sürümleri de mevcut olan programların tam sürüm ve güncellemelerine ulaşabilirsiniz.

Dreamweaver 4.0: Layout tabloları mouse sayesinde artık kolayca işlenebiliyor. Ufak hücrelere dahi layoutun bütününü bozmadan müdahale etmek mümkün. Dreamweaver kısa sürede tüm tabloyu hesaplayabiliyor. Kaynak kodlarını ise artık ayırt etmek daha kolay. Hatalı kısımlar renkli bir şekilde belirtiliyor.
Programda bir Online-HTML Referans bulunmakta. Bu sizi HTML Help’lerini okumaktan kurtaracak. Öğrenmek istediğiniz tag’ların üzerine tıklayarak, öğrenmek istediğiniz şeyler hakkında örnekleriyle birlikte açıklamalar edinebiliyorsunuz.
Dreamweaver ile web sayfalarınıza hareket getirebilirsiniz. Flash animasyonları ve buton’lar kolayca eklenebiliyor.
Yazılımda yer alan bir JavaScript-Debugger kullandığınız efektlerin çalışmasını garantiliyor.

Fireworks 4.0: Dreamweaver için Pop-up menüler ve Roll-over grafikleri yaratıyor. Version 4’deki en önemli yenilik JPEG-Selection’ı; bu sayede grafiklerde daha çok ya da az sıkıştırılmasını istediğiniz bölgeleri rahatlıkla seçebiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları