Dropbox, Endorse'u satın aldı!

Çoğumuzun hizmetlerinden faydalandığı İnternet devi, bu kapanan firmayı satın aldı! Peki neden?

İnternet devi ölüyü diriltti!

Mobil kupon firması Endorse, uygulamasını kapatmasından bir ay sonra Dropbox tarafından alındı. Dropbox'ın satın aldığı diğer firmalara eklenen Endorse, şu anda sınırlı gözüken "yetenek marketinde" Dropbox'ın sahip olduğu kişi sayısını arttırmaya yönelik bir hamle gibi görünmekte.

Endorse, 2010 yılında Accel ve SV Angel üzerinden 4.25 milyon dolar kazanmıştı ve geçen Ağustos ayında iPhone uygulaması ile mobil markete hareket etmeden önce, ürünün bir web sürümünü yayınlamıştı. Endorse geçtiğimiz ay kapatılırken, kullanıcılarının biriktirdikleri puanları paraya çevirmek için Haziranın sonuna kadar süreleri olduğunu duyurmuştu.

Önemli olan durum ise, normalde zirvedeyken satılan firmaların aksine, Endorse'nin kapandıktan sonra satılmış olması. Söylenenlere göre ise bu satın alınmanın sebebi firmanın kârından ziyade, firmada çalışan yetenekli insanlar. Toplamda 17 çalışanı olan Endorse'nin ekibinin çoğu, satın alınma ile beraber Dropbox'a geçmiş durumdalar. Dropbox'a geçen isimlerinden arasında önde gelenler ise firmanın kurucusu Steve Carpenter, SofaLabs ve YouTube'ta mühendislik görevi yapmış CTO Erik Klein, YouTube'un eski STS/DBA yöneticisi ve baş mühendisi Jiten Vaidya ve son olarak YouTube ads'in eski baş mühendisi Franck Chastagnol.

Böylelikle Endorse, Dropbox'ın geçen yıl satın aldığı firmalar olan fotoğraf saklama firması Snapjoy ve email yönetimi firması Mailbox arasında yerini alıyor. Dropbox'ın bu süreç içerisinde aldığı önemli isimlere gelirsek, bunların en öne çıkanlarının arasında Instagram Tasarımcısı Tim Van Damme, Google'dan Guido Van Rossum ve tecrübeli Facebook tasarımcısı Soleio Cuervo yer alıyor.

Okuyucu Yorumları