Dropbox Paper, Google'ı tehdit ediyor!

Dropbox, Paper ile Google'in önemli hizmetinin tahtına göz diktiğini gösteriyor...

Dropbox'tan yeni hizmet

Dropbox, Paper adında yeni bir ürünle çevrimiçi doküman düzenleme oyununa giriyor.

Google Drive ve Office 356'in arasına katılacak olan Dropbox, Paper ile birden fazla kullanıcının sadece web tabanlı olarak dokümanlar üzerinde düzenleme yapabilmesini sağlayacak. Yeni hizmet, bulut depolama şirketinin bu yılın başlarında sessizce test etmeye başladığı Notes uygulamasını bir açılımı olarak nitelendiriliyor.

Örneğin bir dokümana program kodu yazmaya başlanırsa, Paper bunu otomatik olarak uygun biçimlendirme içine yerleştirebiliyor. Metnin ötesinde, kullanıcılar resim, kod, tablolar ve "@" mention işareti ile bir görevi kimin tamamlayacağını belirtmek için yapılacaklar listesi de ekleyebiliyorlar.

Benzer şekilde, belgelere yapıştırılan URL'ler küçük ön izleme şekline dönüşebileceği gibi aynı şey Excel tabloları veya PowerPoint sunumlarının yanı sıra Google Doc dosyaları için de geçerli durumda.

Diğer ortak çalışma alternatiflerinde olduğu gibi kullanıcılar metin veya özel stickerlar kullanarak dokümanın her bölümüne yorumlarını yazabiliyorlar.

Paper şimdilik beta aşamasında ve servise hala davet bazında erişim sağlanabiliyor. Şirket, web tabanlı doküman düzenleme hizmeti için bir akıllı telefon uygulaması da çıkarmayı planlıyor.

Okuyucu Yorumları