Dropbox'ın yeni logosu gözüktü...

Dropbox'ın yeni logosu artık sadece mavi ve beyaz değil...

Dropbox logosunu değiştirdi...

Dropbox, bugün yaptığı açıklama ile eski beyaz ve mavi görüntüsüne pek çok yeni renk katma planını duyurdu. Bu yeni görüntüye, bir kutudan daha çok farklı yüzeylerin oluşturduğu düzlemlere benzeyen daha düz bir logo da dahil.

Yeni tasarım, firmanın son 10 yıldaki ilk büyük yenilenmesi olmakta ve en büyük dosya paylaşımı rakipleri olan Box, Google Drive ve iCloud'a – hepsinin logosunda bir şekilde mavi bulunuyor – göre oldukça belirgin bir zıtlığı ortaya koymakta. Güncelleme ile beraber Dropbox, kendisini dosya paylaşımının en havalı genci gibi göstermeye çalışıyor ve bu görüntü ile beraber Sharp Grotesk adlı yeni bir yüzü de yanında getiriyor.

Dropbox'ın yeni logosu gözüktü...

AdWeek ile yapılan bir röportajda Dropbox, yeni renk düzenlerinin kalabalığın arasında dikkat çekmesini sağlayacağını ümit ettiğini ve bu seçenekler ile "kullanıcıların yaratıcılığına bir referans" yaptığı söylemekteydi. Şu anda uygulamanın görüntüsünün ve hissinin, Microsoft OneDrive'dan ziyade Adobe'ye yaklaştığı rahatlıkla söylenebilir. Dropbox'ın söylediğine göre logo renkleri "duruma göre değişebilir" olacak. Tabi ki dosya paylaşımı hizmetinizin rengini niye değiştirmek isteyeceğiniz, tamamen size kalmış bir tahmin.

Logo yeni olsa da, internet ve uygulama ara yüzünün büyük bir kısmı aynı. Yeni renk birleşimlerinin gerçek ara yüz değişimlerinden ziyade pazarlama çalışmalarında kullanılacağı tahmin edilebilir...

Okuyucu Yorumları