Dual Persona iki cebi bir araya getiriyor!

Yakında gelecek olan bu hizmet, iş ve ev telefonu kullananların gizlilik endişelerini dindirecek!

Cepleri birleştirecek hizmet!

Günümüz iş hayatında "Kendi Cihazını Getir" trendi daha önce görülmemiş bir hızla büyüyor. Modern mobil cihazların artan bilişim özellikleri, iş hayatına yönelik mobil uygulamaların artmasıyla ikiye katlandı. Akıllı telefonların tüketiciler arasında gittikçe artan popülaritesi de iş hayatında kullanılan kişisel cihazların sayısını artırıyor.

Kişisel cihazların artışı, mobil telefonların yönetilmesini ve mobil uygulamaların yaşam döngüsünü daha karmaşık hale getiriyor ve şirketlerin IT bölümlerine güvenlik ve yönetilebilirlik sorunları yaratıyor.

Bu gelişmelerden hareketle Telefónica Digital ve VMware, Mobil Dünya Kongresi'nde yeni Telefònica Dual Persona hizmetini duyurdu. VMware Horizon Mobile çözümü üzerinde çalışan Telefònica Dual hizmeti, hem çalışanlara hem de şirketlere fayda sağlıyor. Çalışanlar tek bir cihazla hem kişisel hem de mesleki ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve özel hayatlarını koruyabilecek. İşle ilgili çalışma alanını kişisel akıllı telefonunun ortamından ayırarak güvenli bir şekilde uyarlayıp yönetebilecek. Kullanıcılar diğer akıllı telefonlardakine benzer şekilde bir profilden diğerine sadece uygulamadaki basit bir tıkla geçebilecekler ve her iki profilden de hem kişisel hem de işle ilgili bilgilerine ulaşabilecekler.

Şirketlerin işi kolaylaşacak, verimlilik artacak

Şirketlerin işi kolaylaşacak, verimlilik artacak

Şirketler ise bulut tabanlı ve 'kullandığın kadar öde' modeliyle şirket bilgileri hakkında daha fazla kontrol ve güvenliğe kavuşacak, mobil cihazlardan yaptıkları harcamaları azaltacak ve verimliliği artıracak.

İhtiyaçları gidermek ve problemlerle uğraşmak için daha az vakit harcarken, daha yüksek çalışan memnuniyeti de sağlayacak. IT bölümleri, çalışanların Android cihazlarına uzaktan erişerek güvenli bir şekilde ihtiyaçlarını öğrenmebilecek, yönetebilecek ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek, çalışan için kurumsal mobil çalışma alanı (e-posta, uygulama, data gibi) sağlayabilecek. Bir çalışan işi bıraktığında ya da cihaz kaybolursa/çalınırsa iş yeri şirket bilgilerini mobil cihazdan kişisel bilgilerine girmeden güvenli ve sağlam bir şekilde arındırabilecek. Android cihazlar için Telefónica Dual Persona hizmeti bu yılın ikinci çeyreğinde hazır olacak.

VMware ve Telefònica Digital gelecekte bu çözümün diğer işletim sistemleri ve mobil platformlar için de uygulanabilir olması için çalışmalarına devam ediyor. Telefónica Dual Persona hizmetini destekleyen ilk telefon, Samsung'un Galaxy SII cihazı oldu. Samsung, önümüzdeki aylarda tüm cihazlarının bu hizmetle uyumlu olacağını açıkladı.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları