DuckDuckGo'nun Bir Yere Gitmeye Niyeti Yok!

Son birkaç yıldır muhtemelen en fazla konuşulan arama motoru olan DuckDuckGo, yok olmasını bekleyenlere çok sağlam bir cevap verdi!

DuckDuckGo bir yere gitmiyor!

2013'te Edward Snowden, NSA'nın geniş çapta izinsiz çevrim içi gözetleme yaptığını kanıtlayan dosyalar yayınlamıştı. Bundan zaten şüpheleniliyordu. Sonraki sene, çoğu kişi dijital gizliliklerinin korunduğundan emin olmak için daha güvenli yazılımlar aradılar. Electronic Frontier Foundation gibi firmalar sürekli olarak popüler yazılımlara alternatifler tanıttılar, örneğin Google alternatifi olarak ortaya çıkan DuckDuckGo gibi. Bunun sonucu olarak, DuckDuckGo'nun popülerliği inanılmaz derecede arttı.

Alexa.com'dan gelen yeni istatistiklere göre, geçen sene DuckDuckGo dünya çapında popülerliğini neredeyse ikiye katlamış ve 400'üncü en popüler site olmuş. Ülke ülke baktığımızda, Amerika'da 255'inci, Almanya'da 177'inci, Fransa'da 186'ıncı, Britanya'da 193'üncü ve Çin'de 715'inci sırada. Arama motoru, diğer gizlilik temelli arama motorları olan lxquick, Searx ve benzerlerinden çok daha popüler.

DuckDuckGo bir süredir kişisel bilgileri bulundurmayacağına söz vermesi ile gizlilik düşkünü kullanıcıları çekiyor. Ayrıca reklam ve benzeri herhangi bir yolla da sizi izlemediğini iddia ediyor. Bunun yanında arama motoru, daha gelişmiş arama seçenekleriyle daha ileri seviye kullanıcılara da hitap ediyor. Örneğin, !w ön eki ile bir şeyi arattığınızda direkt olarak Wikipedia sayfasına yönlendiriyor.

Okuyucu Yorumları