Duke Nukem için yeni umut ışığı...

Duke Nukem'in öldüğü haberlerinin ardından yeni gelişmeler: Yoksa Duke hala yaşıyor mu?

Duke Nukem burada bitmez!

3DRealms'ın kapanmasının Duke Nukem Forever hikâyesinin sonu anlamına gelmediği yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Oyun dağıtımcısı Take Two, 3D Realms'a karşı dava açtı ve oyunun geliştirme süreci için yaptığı yatırımlardan ettiği zararın karşılanmasını talep ediyor.

Take Two, New York eyaleti temyiz mahkemesine yaptığı şikâyette 3D Realms'ın yapmakla yükümlü olduğu oyunu tamamlayamadığı için milyon dolar seviyesinde zarara uğradığını bildiriyor. Mahkemede Take Two'ya bu sebeple bir tazminat ödenip ödenmemesi gerektiği ve ödenecekse bunun ne miktarda olacağına karar verilecek. 3D Realms'ın artık bir öz sermayesi olmadığı için kararın uygulanması Take Two'nun yararına olacak, zira dağıtımcı olduğu için Duke Nukem markasının ve Duke Nukem Forever oyunun tüm hakları firmaya verilebilir. Bu sebeple Take Two'nun neredeyse bitmiş oyunu garanti altına alıp 3DRealms olmadan tamamlamayı düşündüğüne dair spekülasyonlar var.

İşin ilginç tarafı ise Take Two'nun yüksek bir ihtimalle Duke Nukem Forever'ın güncel tamamlanma oranını bilmiyor olması. Bu yüzden dava çerçevesinde 3DRealms'den oyunun tüm tamamlanmış veya geliştirme aşamasında olan materyallerinin kopyasını Take Two'ya vermesi talep ediliyor. Bunun dışında 3DRealms'ın DNF ile ilgili materyal dağıtmaya devam etmesi yasaklanıyor. (Örneğin ekran görüntüleri gibi)

Okuyucu Yorumları