Duke Nukem kavgası giderek sertleşiyor

Duke Nukem tarih olmak üzere ama kavgası bir türlü bitmiyor: Şok iddialara sert yanıt gecikmedi...

Duke gitti kavgası bitmedi

Daha önce Take-Two Interactive 'in 3D Realms'e açtığı dava ile ilgili ayrıntıları sizlere buradan ulaştırmıştık.

3D Realms'in yanıtı ise gecikmedi. "Take-Two toplam olarak 2.5 milyon dolar haricinde Duke Nukem Forever (DNF) için ne bir avans ödedi ne de ekstra bir fon ayırdı" diyen yetkililer "DNF için bugüne kadar aldığımız tek avans 1998 yılında GT Interactive tarafından verildi ve 400,000 dolar'dı." açıklamasını yaparak Take-Two Interactive'in 12 milyon dolar ödeme yaptığı iddialarını yalanladı.

"Take-Two, Duke Nukem Forever'ın geliştirilmesi için kaynağa ihtiyacımız olduğunu biliyordu" diyen firma yetkilileri, "Take-Two Interactive'i, istediği değişiklikleri yapmamız için gerekli fona sahip olmadığımız ve bir anlaşma sağlanmazsa çalışma ekibimizi dağıtmak zorunda kalacağımız konusunda bilgilendirdik." açıklamasını yaptı.

Mahkeme kayıtlarına göre Take-Two Interactive, DFN kaynak kodunun değiştirilmesi veya kullanım haklarının satılması üzerine geçici yasaklama emri koydurmak istedi, fakat 3DR'ye göre mahkeme bu isteği reddetti.

3D Realms : "Devam eden dava hakkında yorum yapamasakta, inanıyoruz ki Take-Two davası Duke Nukem'in satış haklarının zahmetsizce alınmasını engelleyecektir."

Okuyucu Yorumları