Dünden bugüne FPS'ler!

Nasıl ortaya çıktılar; bize neler yaşattılar? İşte FPS oyunlarının dünden bugüne geldikleri nokta...

Dünden bugüne FPS'ler!

FPS'ler, yani silah önde, yaratılan dünyanın içerisine tıpkı bir bireymiş gibi dahil olduğumuz oyunlar, günümüzün en çok sevilen yapımlarındandır. Kullanıcılar tarafından türün bu kadar çok sevilmesinin en büyük özelliği, şüphesiz oyunun içerisine en üst seviyede dalmamıza olanak tanımalarıdır. Karakterimizi birinci elden kontrol etmek, sadece baktığımız noktayı iki gözümüzle görüyormuşçasına algılamak her türden kullanıcının dikkatini çekmeye yetiyor.

Pek tabi bir de kolay oynanabilmeleri söz konusu. Daha önce hiç FPS oynamamış bir kullanıcının bile kısa sürede oyunun kontrollerine hakim olabilmesi ve tek kişilik senaryoyu o ya da bu şekilde bitirebiliyor olmasının da FPS oyunculuğunun bu kadar sevilmesinin bir diğer önemli nedeni olduğu kesin...

Günümüze baktığımızda envai çeşit FPS oyunu görmek mümkün; bazı isimler çok belirgin ama arada hiç ismi duyulmayan ya da yeterince başarı gösteremeyen yapımlara rastlamak da mümkün. İşte bu durum günümüzde FPS yapısının ne kadar yaygınlaştığının en büyük örneği... Peki, nereden başladı bu FPS teması? İlk olarak hangi oyunlarla türe giriş yapıldı ve gelişim tam olarak nasıl sağlandı?

Herkesin hayatında birbirinden farklı ve özel FPS oyunları bulunmaktadır; buna şüphe yok. Biz de CHIP Online olarak, türün gelişmesinde büyük önem arz eden 20 efsane yapımı sizler için sıraladık. Bakalım bu oyunların kaçını gerçekten oynadınız ve hatırlıyorsunuz... Tıklayın!

Okuyucu Yorumları