Dünden bugüne Google Nexus efsanesi!

Android'in Nexus modelleri durduk yere efsane olmadı. İşte "Google'dan torpilli" tüm Nexus modelleri

Dünden bugüne Google Nexus!

Google'ın yalın Android paketiyle gelen ve çok da popüler olan Nexus cihazları aslında hak ettikleri kadar tanınmıyor. Sınırlı sayıda üretilip satılan ve Android tutkunlarının hayallerini süsleyen bu cihazlar, hızlı, güçlü ve sorunsuz çalışmalarıyla tanınıyor.

Nexus'u hala bilmeyenler için aslında kısaca, üretici firmaların süslemediği Android cihazlar demek doğru olacaktır. Örneğin, Samsung Galaxy serisinden bir telefon aldığınızda, Samsung'un geliştirmiş olduğu arayüzle ve çeşitli uygulamalarla dolu olarak gelen telefon, bu ağır yükten dolayı bazen sorun çıkarabilir veya yavaş çalışabilir. Ancak Nexus modelleri, Google'ın üretmiş olduğu Android işletim sistemini süslemeden, üzerine arayüz eklemeden, fabrikada telefona eklenmiş sayısız uygulamayla ağırlaştırılmadan, yalın şekilde kullanıcıya ulaştırılır. Dolayısıyla son derece hızlı çalışan bu cihazlar aynı zamanda kullanıcıların modifikasyonlarına da hazırdır. Elbette Google'ın tüm güncellemeleri en önce Nexus cihazlarına gönderdiğini de unutmamak lazım.

Peki, Nexus efsanesi hangi modelle başladı; bugüne kadar hangi modeller pyasaya sürüldü? Şimdi gelin, hep beraber, efsane olmuş Nexus modellerine birlikte göz atalım...

Okuyucu Yorumları