Dünya'da cebi olmayan kaldı mı? İşte rakamlar

Dünyada kaç adet cep telefonu kullanıcısı var? İnternet kaç eve girmiş durumda? İşte rakamlar...

Cebi olmayan kaldı mı?

Cep telefonu olmayan azınlıktan mısınız? Ya da bugün için cep telefonuna sahip olmayan kaç kişiyi tanıyorsunuz? Bu sorulara genel olarak olumsuz yönde cevap vereceğinizi tahmin ediyoruz; zira cep telefonu kullanım oranında son yıllarda deyim yerindeyse adeta bir patlama yaşanıyor.

Bu tespitimizi doğrulayan bir rapor ise geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler'e bağlı bir kuruluş olan International Telecommunications Union (ITU - Uluslar arası Telekomünikasyon Birliği) tarafından yayınlandı. Bu rapora göre, sadece geçen yılın sonuna kadar olan süreç düşünüldüğünde dünya genelinde bir operatöre kayıtlı yaklaşık 4.1 milyar cep telefonu kullanıcısının olduğu ortaya çıktı. Bu rakam da dünya üzerinde yaşayan her 10 insandan 6'sının cep telefonu kullanıcısı olduğu anlamına geliyor.

Raporun ortaya koyduğu bir diğer çarpıcı sonuç ise cep telefonu kullanım oranının özellikle Afrika kıtasında büyük bir sıçrayış gerçekleştirmesi. Rapora göre, bugün için Afrika kıtasında yaşayan nüfusun yaklaşık %28'inin bir cep telefonuna sahip olduğu sanılıyor.

Son olarak internet kullanımıyla ilgili bazı rakamlara da ulaşan ITU, yayınladığı bu son raporunda dünya geneli hesaplandığında yaklaşık 6.7 milyar insanın evinde internetin bulunduğunu da kaydetti.

Okuyucu Yorumları