Dünya devi Apple'ın zayıf noktaları!

Apple bir Dünya devi olabilir ama onun da zayıf noktaları var: İşte Apple'ın geride kaldığı 3 şey!

Apple'ın üç zayıf noktası!

Apple son yıllarda teknoloji piyasasına damga vuran çok önemli ve büyük bir firma. Steve Jobs ve Apple ikilisinin çıkarttığı iPhone, iPad ve MacBook Air gibi ürünler yalnızca eleştirmenler tarafından beğenilmekle kalmadı, üstüne üstlük çıktığı gibi tüketicinin yoğun ilgisini de üzerlerine çekmeyi başardı.

Ancak herkes ya da her yer oluşum gibi Apple'ın da zayıf yönleri bulunuyor. Business Insider'ın haberine göre bu zayıf noktalardan ilki "cloud." Bildiğiniz gibi Apple, iPad 2 için PC devrinden sonraki cihaz diyor. Ancak yine de iPad 2'yi bir bilgisayara bağlamadan ve senkronize etmeden aktif hale getirmek mümkün değil. iPad 2'nizdeki şarkılarınızı iTunes üzerinden Wi-Fi ya da 3G bağlantıyla senkronize etmeniz şimdilik mümkün değil. Kablosuz şekilde bilgisayarınızdaki bir bilgiyi alabilmenizin tek yolu, onu e-postayla göndermek. Yani dosya alışverişi için kablolara bağlı kalmak biraz utandırıcı.

Apple bu iki nokta da zayıf...

Apple bu iki nokta da zayıf...
Apple TV şimdilik göze fazla çarpmıyor...

Apple'ın ikinci zayıf noktası, sanal sosyallik. iTunes ve GameCenter ağında sosyal bir ortam oluşturan Ping'den sonra Apple'ın bu konudaki denemeleri azalmış gibi görünüyor. Android ve Windows Phone 7 cihazları kadar da Facebook'un üzerine düşmeyen Apple, bu hareketiyle başka şirketlere olan bağımlılığını da azaltmaya çalışıyor olabilir.

Apple bu konuda belki başka siteleri taklit etmemeli ancak varolan siteler ve sosyal ağlar üzerinden yapılabilecek küçük bağlantılar, otoğraf paylaşımından App Store 'ageniş bir alanda kullanıcılara çok daha iyi hizmet sunabilir.

Gelelim Apple'ın üçüncü zayıf noktasına. Apple ürünlerinden belki de en zayıf olanı Apple TV, ancak piyasanın o konumundaki ürünlerinin ve tüketicinin talebinin azlığı bu ürünün göze batmasını engelliyor.

Apple TV'ye gelen son güncelleme MLB ve NBA maçlarını durmaksızın izlenebilmesini sağlıyordu. Ancak bu küçük güncelleme Apple TV'nin önündeki uzun yolun yalnızca minik bir kısmı. Ancak Google TV'nin tutulmaması Boxee, Roku ve TiVo Premiere'nin de ana tüketiciye ulaşamaması Apple'ın bu alanda şimdilik pek zorlanmamasını sağlıyor.

"Cloud" ve sosyal medyadaki gelişmeler Apple tarafından yeni gelecek işletim sistemi iOS 5'te geliştirilebilir.

Okuyucu Yorumları