Dünya devi Telehouse Türkiye'de!

Türk bilişim sektörüne giriş yapan dünya devi Telehouse, İstanbul merkezinin açılışına hazırlanıyor!

Büyük açılışa günler kaldı!

Türk bilişim sektörüne dünya devlerinin ilgisi artarak sürüyor. Sektöre son giriş yapan dünya devi Telehouse oldu. Önde gelen telekom şirketlerinden Telehouse, İstanbul'da Teknotel firması ile büyük bir veri merkezi kurdu.

Türk bilişim sektörüne yönelik yabancı ilgisi artarak sürüyor. Türk iletişim sektörünün deneyimli oyuncularından olan Teknotel, Fortune Global 300 şirketleri arasında yer alan dünya telekom KDDI iştiraklerinden Telehouse ile beraber İstanbul'da 2 bin sunucu kapasiteli bir veri merkezi kurdu.

Telehouse'un Türkiye'ye gelişi resmi olarak Telehouse İstanbul Veri Merkezi'nin 14 Mart'taki açılış töreninde ilan edilecek.

Dört kıtada faal

Dünya devi Telehouse da Türkiye'de!Telehouse'un ana faaliyet alanı, global çapta "carrier-neutral" yani "taşıyıcı bağımsız" veri merkezi hizmetleri sunmak. Bu tür veri merkezleri, müşterilerine sunduğu birçok avantaj nedeniyle tercih ediliyor.

1989 yılında kurulan Telehouse, 10 ülkede 40'tan fazla veri merkezi işletiyor. Telehouse'un New York, Londra, Paris, Şangay, Pekin, Cape Town gibi belli başlı şehirlerde veri merkezleri bulunuyor. Dört kıtada kendi veri merkezlerini işleten Telehouse, bini aşkın müşteriye hizmet sunuyor.

Teknotel Telekomünikasyon, 1984 yılında telekomünikasyon sektöründe anahtar teslimi projeler hayata geçirmek üzere kuruldu. Teknotel Grubu çatısı altında faaliyet gösteren Teknotel Telekomünikasyon, internet, VPN/WAN, uydu, ses, altyapı konularında faaliyet gösteriyor. Şirket, farklı ölçeklerde kurumsal erişim ihtiyaçlarına cevap veriyor. Çözümcü yaklaşımı, uzman kadrosu, 7/24 teknik desteği ve müşteri memnuniyeti ilkeleri ile kurumların uzun vadeli çözüm ortağı olarak konumlanan Teknotel Telekomünikasyon, bilgi güvenliği sistemi ile operasyonel standartlarını üst düzeyde tutuyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları