Dünya Kupası internette rekor kırdı!

Dünya Kupası internette yaşanıyor; istatistiklere göre maç saatlerinde kırılan şaşırtıcı rekor...

İnternette futbol rekoru!

2005 yılından beri internet üzerindeki önde gelen haber sitelerinin gerçek zamanlı ziyaretçi istatistiklerini takip eden Akamai'nin yayınlandığı istatistiklere göre Dünya Kupası internette önemli bir rekor kırdı. Şu adresten sizin de takip edebileceğiniz istatistiklere göre, Dünya Kupası'nın açılış günü internet üzerinde bir dakikada 12 milyondan fazla kullanıcının haber sitelerine yığılmasına neden oldu.

Akamai, normal bir günde dakikada 4 milyon civarı ziyaretçinin haber sitelerini ziyaret ettiğini ortaya koyuyor. Buna göre Dünya Kupası'nın ilk gününde ortalamanın tam 3 katı üzerinde bir internet trafiği yaşanmış durumda. Dünya Kupası başladığından beri ortalamanın çok arttığı Akamai'nin rakamlarından görülebiliyor ve bir süredir haber siteleri dakikada 8,5 milyon ziyaret ortalamasıyla hizmet veriyorlar.

Dakikada 12 milyon ziyaretçi ile kırılan rekora kadar, internet haber sitelerinin dakikada aldığı en yüksek ziyaretçi sayısı 8,5 milyondu ve ABD başkanı Barack Obama'nın seçim zaferi esnasında yaşanmıştı.

Okuyucu Yorumları