Dünya Kupası'nda veri tsunamisi

Dünyanın en çok izlenen spor etkinliği Dünya Kupası'nda bu yıl veri tsunamisi yaşanacak.

Veri tsunamisi yaşanacak

Veri depolama ve yönetimi alanında hizmet veren şirketlerden NetApp, futbol tutkunlarının da mobil teknolojilerin ilerlemesi sayesinde daha fazla veri paylaşımı yapmaya başladığını gösteren bir araştırma yaptı.

Dünyanın en çok izlenen spor etkinliğindeki gittikçe karmaşıklaşan veri çıkışının dününe, bugününe ve geleceğine dair NetApp'ın yaptığı çalışmaya göre, bu yıl Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda "seyirci bant genişliği" 12.6 TB'ı bulacak. 192 ülkede gerçekleşecek yayını ise, dünya nüfusunun %46.4'üne denk gelen 3.2 milyar izleyici izleyecek. ABD izleyicisinin %79'unun ise canlı yayını internetten izlemesi bekleniyor.

HDTV'nin piksellerinin 4 katına denk gelecek şekilde 4K kalitesinde çekilecek bazı maçların görüntüleri ise, sinema ekranlarına aktarılacak. Hatta oluşturulacak yüz tanıma teknolojisine sahip görüntüleme ve ses sistemi, suç tespit programlarında kullanılarak kalabalıklar içinde saniyede 400 yüz görüntüsü tarayacak ve her bir yüzdeki 46 bin biyometrik noktayı, suç veritabanındaki 13 milyon kişiyle karşılaştırabilecek. NetApp Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Dünya Kupası her seferinde yavaş ama emin adımlarla kendi içinde evrim geçirirken, şampiyonanın veri altyapısı da bir o kadar hızlı bir şekilde değişikliğe uğruyor" dedi.

Katar'a giyilebilir cihaz teknolojisi damgasını vuracak

2022'de ise Katar'da yapılacak Dünya Kupasında ise Seyirci Bant Genişliği 1.3 PB'ı bulacak. 86.250 final maçı seyircisinin giyilebilir cihazlarla HD yayın yapması öngörülüyor. Bu da bir anlamda datanın tsunamisi olarak adlandırılıyor.

Okuyucu Yorumları