Dünya Kupası'nın rakamları büyülüyor!

Bu haberi okuduğunuzda, 2014 Dünya Kupası'nın neden diğerlerinden farklı olduğunu anlayacaksınız!

Dünya Kupası böyle geçiyor!

Dünya Kupası'nda grup maçları bitti, elemeler çoktan başladı. Final maçı ise 13 Temmuz'da oynanacak ve 1 ay süren Dünya Kupası sona erecek. Peki turnuvanın şu ana kadar hesaplanan istatistiklerini merak ediyor musunuz? Gelin, birlikte göz atalım...

300 Milyon: Twitter'a göre Dünya Kupası'nın ilk tur maçları tamamlanana kadar, Dünya Kupası ile bağlantılı tamı tamına 300 milyon tweet atıldı. Bu sayı Londra Olimpiyatları'nda sadece 150 milyondu.

136: Dünya Kupası'nın grup aşamalarında 136 gol atıldı; bu aynı zamanda bir Dünya Kupası rekoru.

24: Dünya kupasında grup aşamalarında yedek oyuncular oyuna girip 24 gol attı; bu sadece grup aşamaları rekoru değil, aynı zamanda tüm turnuvanın kırılan rekoru.

176.902: Dünya Kupası ile ilgili en çok retweet alan tweet, Mario Balotelli'nin İngiltere Kraliçesi'ne hitap ettiği tweet oldu. Balotelli'nin Tweet'i tam olarak şöyleydi: "Eğer Kosta Rika'yı yenersek İngiltere Kraliçesi'nden tam yanağıma bir öpücük istiyorum." Bu tweet tam 176.902 kez retweet'lendi.

378.085: Kupayla alakalı en çok tweet atılan karşılaşma turnuvanın açılış maçı olan Brezilya - Hırvatistan maçı oldu. Bu maçta dakika başına 378.085 tweet atıldı. Amerika - Portekiz maçı ise dakika başına 304.603 tweet'le ikinci sırada.

55,5: Mac başına topla oynama ortalaması 55.5 dakika olan kupa diğer turnuvalara göre düşük bir ortalama yakaladı. Bunda Brezilya'nın sıcak ve nemli havasının etkisi olabilir...

2071: Kupa sırasında İtalya pas rekorunu elinde bulunduruyor. Ortalama yüzde 85 pas isabet oranı yakalayan takım kırılması zor bir rekora imza attı. Fakat bu rekor grupları geçmeleri için yeterli olmadı.

6.02 milyon: Twitter'ın bu turnuva ile başlattığı 'hashflag' uygulamasını en çok kullanan ülke 6.02 milyon tweet ile Amerika oldu. Amerika'yı 2 milyon hashflag'lı tweet'le Brezilya takip ediyor.

61: Dünya Kupası'nın en sert takımı yaptığı 61 takım faulü ile Yunanistan oldu. Yunanistan da, bu konuda rekor kırmış oldu.

37,99 km: Turnuvada en çok kosan oyuncu Amerika'dan Michael Bradley oldu. Turnuvadaki en çok koşan oyuncu olan Bradley'in aynı zamanda pas yüzdeleri de çok yüksek.

Okuyucu Yorumları