Dünya'nın en acayip mağazası açıldı!

Vatan Bilgisayar,Capacity Alışveriş Merkezi'nde "Dünya'nın en acayip mağazası"nı açtı!

Dünya'nın en acayip mağazası

Benzersiz mağaza tasarımı ve konseptiyle "Vatan Notebook"lar artık hayatımızda...

Alışveriş merkezleri ve caddelerde müşterilerine "Vatan Notebook" mağazaları ile daha çok yakınlaşan Vatan Bilgisayar, Capacity Alışveriş Merkezi'nde, Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan'ın katılımı ile benzersiz ve ilk "Vatan Notebook"u açtı!

Vatan Bilgisayar "Notebook Vatan'dan Alınır" sloganıyla bu kez de çok değişik ve alışılmadık bir konseptle notebook severlerin karşısında. Vatan, 2009 yılının sonuna kadar 20 Vatan Notebook mağazasına ulaşmaya hedefliyor. 2010 sonuna kadar ise hedef 60 mağazaya ulaşmak.

Temel olarak AVM'lerde yer alacak Vatan Notebook'lar Capacity Alışveriş Merkezi'nde açılan ilk mağaza sonrası Forum İstanbul ( 17 Kasım Salı ), Neomarin Pendik, Bağdat Caddesi, Forum Ankara, Forum Mersin, Ankara Ankamall ile açılışlara devam edecek. Tüm Vatan Notebook'lar sadece birkaç gün gibi kısa aralıklarla açılmış olacak.

Türkiye'de başka örneği yok

Türkiye'de başka örneği yok
Mağaza elektronik sektörü için benzersiz bir tasarıma sahip

Hayatımızın bir parçası haline gelen notebook'ların aslında bilgisayar kullanımından farklı bir yaşam tarzı olduğunu hissettiren ve bir İngiliz mimarlık firmasının konsept ve mimari tasarımı ile özel olarak hazırlanan "Vatan Notebook" mağazalarının ilkinin açılışında basın mensupları ile bir araya gelen Hasan Vatan, "Vatan Bilgisayar'ın geçmiş dönemlerine baktığımızda, her zaman diğer firmaların yaptıklarının tersini yapan bir marka olduk. Geçmişte rakiplerimiz ne yaptıysa biz hep tersini yaptık ve sonucunda da başarıyı elde ettik." dedi.

Sözlerinin devamında "Sektörde son döneme baktığımızda rakiplerimiz büyük mağaza konseptine geçmeye başladılar. Yabancı firmalar da büyük konseptte mağazalarla geliyor. Biz de buradan yola çıkarak, tam tersine, küçük konseptli mağazalar açma yoluna gidiyoruz. Küçük mağaza açarken de yine farklılık yapıyoruz ve bir ilk olan tek ürün kategorisine odaklanmış, Türkiye'de başka bir örneği bulunmayan farklı konseptimiz ile Vatan Notebook'ları açıyoruz." açıklamasında bulundu.

Vatan Bilgisayar müşterilere yaklaşıyor

Vatan Bilgisayar müşterilere yaklaşıyor
Dizüstü bilgisayarları yakından tanımak mümkün olacak; detaylı fotoğraflar galerimizde

Vatan Notebook'lar sayesinde, fiyat avantajına rağmen büyük hiperstore'lara gelemeyen müşterilere yaklaşıp, onlara ulaşmayı hedeflediklerini belirten Hasan Vatan; "Alışveriş merkezlerinde mağaza açmayı planlayanlar, alışveriş merkezinin kendi müşterisinin cebindeki 50-100 lirayı almayı hedefliyor. Biz ise sadece müşterilerimizin bize daha rahat ulaşmaları için alışveriş merkezlerini kullanmış olacağız." dedi.

Sözlerinin devamında "Yani "Dolaşmaya çıkmışken notebook alayım" diyecek kişilerin sayısının az olacağını, "Notebook'u uygun fiyata ve danışmanlık hizmetiyle birlikte şu alışveriş merkezindeki Vatan Notebook'tan alayım" diye evinden çıkacak müşterilere hitap edeceğiz. Alışveriş merkezleri ve alışverişin kalbinin attığı kalabalık caddelerde olacağız. Notebook zaten bizim uzmanlık konumuz, pazardan en iyi pay aldığımız bu alanda daha da büyümeyi planlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Bu ilginç mağazadan detaylı fotoğrafları galerimizde bulabilirsiniz...

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları