Dünya'nın en güçlüleri listesinde Bill Gates!

"Dünyadaki en güçlü kişiler" listesinin en tepelerinde gezinen Gates, Steve Jobs'a toz yutturuyor...

İşte Bill Gates farkı!

Forbes'in yaptığı bir araştırmaya göre Bill Gates, Steve Jobs'tan daha güçlü. "Dünyanın en güçlü adamları" adıyla yayınlanan yazıda Usame Bin Ladin de var.

Forbes'in "68 fark yaratan insan" başlıklı yazısında listenin başında Çin devlet başkanı Hu Jintao var ve geçen senenin birincisi Barack Obama'yı sollamış görülüyor. Jintao, "1.3 milyar insanı diktatölüğe yakın bir şekilde yönetmek"le öne çıkarılırken, Obama'nın düşüşünde ara seçimlerde uğradığı başarısızlık etkili olmuş.

İngiltere başbakanı David Cameron yedinci sırada gelirken, onu sırayla Angela Merkel, Papa, Putin ve buna inanması zor ama Suudi Arabistan kralı Abdullah bin Abdül Aziz el Saud takip ediyor.

Peki teknolojiyle ilgili isimler listede kaçıncı oldular? Bu sorunun cevabı haberimizin devamında...

Peki teknolojide kimler, kaçıncı oldu?

Peki teknolojide kimler, kaçıncı oldu?
Bill Gates, yardımseverliği sayesinde ikinci seçildi

Teknoloji dünyasına geldiğimizde ise, Bill Gates ikinci sırada bulunuyor. "Dünyanın en faydalı yardım kuruluşu"nun eş-başkanı olması ona bu sırayı kazandırmış, yani Microsoft'taki eski günlerinde yaptıklarının bununla bir ilgisi yok. Steve Jobs'ı listede görebilmek için ise 17. sıraya kadar inmeniz gerekiyor.

Listenin biraz daha aşağılarına baktığımızda muhteşem ikili Larry Page ve Sergey Brin'i görebiliyoruz. 22. sırayı paylaşan Google'ın kurucuları, Forbes'e göre "dünyadaki tüm bilgileri parmak uçlarınıza getiriyor".

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ise Forbes'in tahminlerine göre dünyadaki 40. en güçlü kişi.

Listenin alt taraflarında yer alan "dahi provokatör" Julian Assange ise, Forbes'e göre kirli çamaşırları olan devlet ve kuruluşların korkması gereken bir isim...

Okuyucu Yorumları