Dünya'nın en büyük pili üretiliyor!

Yapımına başlanan Dünya'nın en büyük pili, bildiğiniz pil kavramını baştan aşağıya değiştirecek!

Dünyanın en büyük pili!

Güç eksikliği, düşük voltaj ve bazı bölgelerde mecburi elektrik kesintileri, uzun süredir Los Angeles şehrinin en büyük problemlerinden biri. Ancak bu durum geçmişte kalabilir çünkü bölgenin enerji sağlayıcısı, batarya üreticisi AES Southland ile devasa bir 400MW yardımcı güç çözümü üzerine anlaşmış durumda.

Şu anda Los Angeles'daki en üst enerji ihtiyacı için, yani ihtiyacın üretilen enerjiyi aştığı zaman, Southern California Edison'un bir grup geçici gaz elektrik santrali aktif hale getiriliyor. Bu tesisler de genellikle eski teknolojiye sahip ve desteklemeleri gereken elektrik santrallerine göre çok daha verimsiz bir şekilde çalışıyorlar. Bu yüzden de, bu tesislerin kullanıldığı zamanlarda harcanan elektrik için fazladan para ödenmesi gerekiyor. Ancak AES'in sağlayacağı yeni batarya sistemi, normalden farklı bir yaklaşıma sahip.

Bu devasa batarya, yüzlerde tekil li-ion hücreyi tek bir 400MW'a toplayarak, Batı Los Angeles'ın elektrik ihtiyacını var olan elektrik santralleri ile beraber dört saate kadar karşılayabilmekte. Bu süre içerisinde fazladan sera gazı üretilmemesi ve bu geçiş işleminin tek bir anahtarın açılmasıyla yapılabilmesi ise sistemin diğer avantajları arasında yer almakta...

Okuyucu Yorumları