Dünyadaki her rengi kullanabilen kalem yolda!

Bu yeni KickStarter projesinin konusu bir kalem... Ama bu kalem, bildiğiniz kalemlere benzemiyor!

Bu kalem çok farklı!

Gerek dökülmüş bir boya parçasını onarmak olsun, gerekse duygularımızı göstermek için bir kalem olsun, hayatımızda pek çok kez belirli bir rengin belirli bir tonunu aramaya girişmişizdir. Ancak pek çok zaman aradığımız o mükemmel tonu bulmamız mümkün değildir.

Görünene göre, yakın zaman içinde bu durum değişebilir. Scribble adı verilmiş olan yeni bir "kalem" türünün tanıtımı yapılmış durumda. Scribble, ona gösterdiğiniz rengi algılayabiliyor ve aynı renk ile yazabilmenizi sağlıyor. Tabii ki bu kalemin iki farklı sürümünün üretilmesi planlanıyor. Bu sürümlerden biri mürekkep ile kağıt üzerine yazmanızı sağlarken, bir diğeri Scribble+ uygulaması ile beraber mobil ürününüzün ekranını renklendirmenize imkan tanıyacak.

Her iki model de, Bluethooth teknolojisi veya Micro-USB kabloları ile bilgisayarınız ve diğer cihazlar ile iletişim kurabilecek. 16 bit renk algılayıcıları ile dünyanın renklerini tanımlaması planlanan Scribble kalemler, 16 cm boyutunda olacak ve yüz bin farklı rengi hafızasında tutabilecek.

Kağıt üzerine yazmanızı sağlayan modelin içerisinde mürekkep bölmeleri bulunacak ve kullanmak istediğiniz renge ulaşmak için gerekli olan karışım, özel bir bölmede karıştırılarak yazmaya hazır hale getirilecek. Tabii ki kalemlerin kendilerinin de farklı renklerde üretileceklerini söylemeyi unutmamak lazım.

Scribble'ın üreticileri olan Mark Barker ve Robert Hoffman, yakın zaman içerisinde bir Kickstarter kampanyası başlatmayı planlıyorlar. Ürünlerin planlanan satış fiyatları ise sırasıyla 149.95 dolar ve 79.95 dolar olarak belirlenmiş durumda. Ancak ürünler için ön sipariş veren kişiler, bu fiyatlar üzerinden yüzde 20'lik bir indirimin sahibi olacaklar. Kickstarter kampanyasının başlayacağı zamanı öğrenmek için ise ürünün internet sayfasına üye olmanız yeterli.

Tabii ki böyle bir ürünün pek çok farklı ve "eğlenceli" kullanım alanı olabilir. Ancak özellikle müşteri görüşmeleri yapan tasarımcılar, bu ürün ile işlerini çok daha rahat yapabilirler gibi gözüküyor...

Okuyucu Yorumları