Dünyadaki robot nüfusu bir milyon oluyor!

Ne yana dönsek bir robota çarpacağımız zaman çok yakın: İşte robotların nüfus sayımı...

Robotların istilası!

Robotlar pek çoğumuz için sadece teknoloji dünyasının ilgi çekici bir yanını oluşturuyor ama dünya çapında pek çok kişi robotlar yaşamın bir gerçeği. Üstelik de biz insanların hayatına girme hızları şiddetle artıyor. Son hesaplamalara göre 2010 yılında dünya üzerindeki robot sayısı tam 1 milyona ulaşacak. Şu an için rakamın sadece 500 bin civarında söyleniyor ama hesaplamalar bunun çok kısa süre içerisinde ikiye katlanacağını ortaya koyuyor.

Robot teknolojileri ile uğraşan uzmanlar ise bu hızlı artışın doğurabileceği sorunlara dikkat çekiyorlar. Neyse ki olasu sorunlar Terminatör filminde gördüklerimize benzer şeyler değil. Uzmanlar daha çok robotların yaygınlaşmasının kazalara yol açabileceğinden endişeleniyorlar. Şu an için robot nüfusunun büyük kısmı herhangi bir kazaya yol açabilecek kadar farklı işlevlere sahip değiller.

Robotlar ve gizli tehlike...

Robotlar ve gizli tehlike...

Robotlar öncelikli olarak teknoloji konusunda donanımlı ve iyi eğitimli kişiler tarafından kullanılıyor. Dolayısıyla şu anda bir robotun insanlara, bir elektrikli süpürgenden daha fazla tehlike yarattığını düşünmek doğru olmaz.

Fakat uzmanlar artan robot nüfusunun, teknolojiye nispeten daha uzak kişilerin robotlarla etkileşime geçmeye başlayacağı ve robotların giderek daha fazla özelliğe sahip olacağını ortaya koyduğunu söylüyorlar. Konuya biraz da kötümser yaklaşan robot teknolojileri uzmanlarına göre eğer çok kısa sürede robot nüfusu konusunda bazı düzenlemeler yapılmazsa, gazetelerde robotların yol açtığı kaza haberlerini okumaya başlayacağımızı günler uzak değil...

Okuyucu Yorumları