Dünyamız için yeni bir rekor, Temmuz ayında kırıldı!

Bu yılın Temmuz ayı, Dünya tarihi için önemli bir rekorun kırıldığı ay olarak tarihe geçti!

Dünyamız için yeni bir rekor!

Weather Channel'ın haberine göre üç bağımsız ajansın doğruladığı üzere 2016 yılının Temmuz ayı, sıcaklık kayıtları tutulmaya başlandığından beri en sıcak ay konumuna yerleşmiş durumda. Temmuz ayı, normalde küresel olarak yılın en sıcak ayı olarak gözükür. Bunun sebebi de kuzey kürenin daha fazla kara alanına sahip olması ve karanın, okyanuslara göre daha çabuk ısınması ve bu ısıyı daha uzun süre tutmasıdır.

NASA'nın Goddard Institute of Space Studies'inin bulgularına göre bu yılın Temmuz ayı, ortalamanın 0.84 santigrat derece üzerine çıkarak bir önceki en sıcak Temmuz ayı olan 2011 yılının rekorunu 0.1 santigrat derece ile geçmiş ve 1880'den beri en sıcak ay konumuna yerleşmiş durumda. Bu durum da NASA'nın rekorlarında arka arkaya onuncu en sıcak ayı (daha önceki aynı aylara göre) yaşadığımız anlamına gelmekte.

Japan Meteorological Agency'nin bulguları da Temmuz 2016'nın 1891'den beri en sıcak ay olduğunu ve Avrupa'da yer alan Copernicus Climate Change Service da 1979'dan beri en sıcak ay olduğunu söylemekte.

NASA ve NOAA bu yılın başlarında, 2015'in şimdiye kadar en sıcak yıl olduğunu söylemişlerdi. Ancak şimdiye kadar ortaya çıkan sıcaklık grafiklerine göre bilim adamı Gavin Schmidt, 2016'nın bu sıcaklığı geçme ihtimalinin yüzde 99 olduğunu söylüyor...

Okuyucu Yorumları