Dünyamıza garip cisimler düşüyor!

Uydu çöplüğüne dönen uzaydan dünyamıza garip cisimler geliyor. Peki nedir bu cisimler?

Dünya dışından tehdit

Bilimadamları bir süredir uzaydaki uyduların fazlalığından dolayı, uydu parçalarının dünyaya düşebileceğini, hatta uzayın bir uydu çöplüğüne döndüğünü iddia ediyorlardı. Bu iddialar son günlerde Rusya ve Avusturalya'ya düşen uzay çöpleriyle doğrulanmış oldu.

Önce bir Rus çobanın bahçesine, şimdi de Avustralyalı çiftçinin arazisine uzay cisimleri düştü.

Evinin bahçesinde bulunan tuvaletinin önüne dev roket parçası düşen Rus çobandan sonra şimdi de Avustralyalı bir çiftçi, arazisine "uzay cismi" düştüğünü haber verdi.

Avustralya'nın güneybatısındaki Queensland bölgesinde bulunan çiftliğine düşen "uzay cismi"nin son derece tuhaf göründüğünü, "yaratık bile olabileceğini" söyleyen çiftçi, yetkililere haber verdi. Derhal incelemeleri başlatan özel ekipler, uzay cismini büyük bir titizlikle yakındaki askeri üse götürdü.

Yapılan açıklamaya göre "uzay cismi" bir uydu parçası. Uydu parçaları gibi "uzay çöplerinin" bu şekilde kontrolsüz düşmeleri, tehlike yaratabileceği belirtiliyor.

.

Daha önce roket parçası da düşmüştü

Daha önce roket parçası da düşmüştü

Evinin bahçesine dev roket parçası düşen Rus çoban ise Rus Uzay Ajansı'nı mahkemeye veriyor. Daily Telegraph'ın Roskosmos ajansına dayanarak verdiği habere göre Rus çoban Boris Urmatov, 1 milyon ruble (21 bin 200 sterlin) tazminat talep ediyor.

Urmatov, Kazakistan'daki Baykonur Üssü'nün yakınlarında olan Rusya'nın Altay bölgesindeki küçük bir köy olan Kyrlyk'te yaşıyor.

Bazı geceler duydukları patlama sesleri nedeniyle uyandıklarını söyleyen Rus çoban, bir sabah kapılarının hemen dışında muazzam büyüklükte ve yumurta kadar pürüzsüz bir metal parça gördüklerini söyledi.

Roskosmos ajansı, 50 yılda 400'ün üstünde roket fırlatıldığını ve çevrede ikamet edenlerin roketlerin fırlatma tarihleriyle ilgili bilgilendirildiğini açıkladı. Ajans, ayrıca şu ana kadar sadece birkaç roket parçasının bildirilen güvenli bölgenin dışına düştüğünü de bildirdi

Okuyucu Yorumları