Dünyanın en büyük sanal akvaryumu büyülüyor

Pekin'deki dev LED ekranlar, Dünyanın en büyük sanal akvaryumuna ev sahipliği yapıyor.

Dev sanal akvaryum

Biraz rahatlamak isteyen bir insanın yapabileceği en iyi işlerden biri, tabii ki akvaryumda sessiz sedasız yüzen şirin balıkları izlemek. Ancak bir akvaryuma sahipseniz, bu akvaryumla ilgileneceğiniz uzunca bir zamana da ihtiyacınız olacak. Suyu temizlemek, sıcaklığı ayarlamak, balıkları beslemek hiç de sanıldığı kadar kolay işler değil.

Alternatif ise, tabii ki sanal bir akvaryumun karşısına geçmek. Sadece biraz elektrik harcayarak, ekran koruyucusu olarak atadığınız akvaryumu izleme şansına sahipsiniz.

Ancak Çinlilere sadece küçük bir ekranla sınırlı kalmak yetmemiş olacak ki, Pekin'de Dünyanın en büyük sanal akvaryumunu hizmete açtılar. 32 milyon Dolara mal olan sanal akvaryum 5 adet LED ekrandan oluşuyor ve 30 metreye 250 metre gibi devasa boyutlara sahip.

Pekin'deki iki alışveriş merkezi arasına yerleştirilen sanal akvaryumun daha da ilginç olan özelliği ise, bir duvarda ya da yerde değil, havada duruyor olması. Yani sanal akvaryumu izlemek için kafanızı yukarı kaldırmak zorundasınız.

Sanal akvaryumun mimarı, Entertainment Design isimli şirketin başkanı Jeremy Railton. Railton, LED akvaryumu için 3 yıl boyunca Aozhong Development şirketi ile birlikte çalışmış. Tayvan merkezli Opto Tech ise, 5 LED ekranı sağlayan şirket olarak dikkat çekiyor. Bu 5 ekran, sanal akvaryumda olduğu gibi bir arada kullanılabilirken, ayrı ayrı farklı görüntüler de gösterebiliyor. Büyük LED ekranları ve sanal akvaryumu daha yakından incelemek isteyenler, resim galerimize mutlaka göz atmalı...

Okuyucu Yorumları