Dünyanın En Büyük Uçağı Stratolaunch Ortaya Çıktı!

Microsoft ortak kurucusunun imzasını taşıyan Dünyanın en büyük uçağı Stratolaunch, ilk kez bu kadar net göründü!

Dünyanın en büyük uçağı göründü!

Stratolaunch'ı Ağustos 2015 tarihinde, Microsoft ortak kurucusu Paul Allen'ın firması Stratolaunch Systems'in test uçuşları için planlarını duyurması sırasında tanımıştık. Bu devasa uçağın, uydu taşıyan roketleri daha etkili bir şekilde fırlatması amaçlanıyordu.

Görünene göre planlanan test uçuşları gerçekleşmedi ve daha önünde biraz zaman var. Ancak Allen, gönderdiği bir tweet ile devasa uçağın eş boyutta devasa hangarından "yakıt testi" için çıkışını gösteren bir fotoğraf yayınladı.

Stratolaunch, şu ana kadar üretilen en büyük kompozit uçak ve altı adet Boeing 747 motoru ile 500.000 poundun (yaklaşık 227 ton) üzerinde taşıma kapasitesi ile 2000 deniz mili menzile sahip. Uçağın arkasındaki fikir ise roketleri aracın merkezine bağlayarak havadayken fırlatılmalarını sağlamak.

Uçak, ünlü uzay-uçak mühendisi Burt Rutan'ın firması Scaled Composites tarafından, Kaliforniya çölündeki Mojave Air and Space Port (Mojave Hava ve Uzay Limanı) içerisinde üretiliyor ve 2020 yılına kadar çalışır hale gelmesi bekleniyor...

Okuyucu Yorumları