Dünya'nın en eski şişe mesajı kıyıya vurdu...

Bu şişe, tam 109 yıl denizlerde yüzdükten sonra, içindeki mesajla birlikte ortaya çıktı!

109 yıldır yüzüyordu!

Almanya sahillerinde ilginç bir şişe bulundu. Bulunan bu şişe, içerisinde bir mesaj taşımaktaydı ve bu şişenin – ve içindeki mesajın – denize atıldıktan 109 yıl sonra bulunan türünün en eski örneği olduğu düşünülüyor. Şişe, 1906 yılında Kuzey Denizi'ne bırakılmıştı ve Amrum, Almanya sahilinde bir kadın tarafından bulundu.

Şişenin içerisinde bulunan kartpostal, şişeyi kim bulursa Birleşik Krallık'taki Marine Biological Association'a (MBA) göndermesini istiyordu ve yapılan şey de tam olarak buydu. Kuruluşun söylediğine göre bu şişe, bir deniz araştırmasının parçası olarak bırakılan 1.000 civarındaki örnekten biriydi.

BBC'nin söylediğine göre okyanus akıntılarını inceleyen araştırma, 1939 ile 1945 yılları arasında MBA başkanı olarak görev almış olan George Parker Bidder tarafından yürütülmekteydi.

Dünya'nın en eski şişe mesajı kıyıya vurdu...

Her şişenin içerisinde yer alan kartpostal, şişeyi bulan ve getiren kişiye bir şilin (shilling – eski İngiliz gümüş parası) önermekteydi. Alman adasında Nisan ayında tatilini geçirmekte olan ve şişeyi bulan eski posta görevlisi Marianne Winkler'a eski bir İngiliz şilini gönderildi.

Dünya'nın en eski şişe içindeki mesajı Dünya rekoru, 2013 Temmuz tarihinde Shetland Adaları'nın batısında bulunan 99 yıl 43 günlük bir şişe idi...

Okuyucu Yorumları