“Dünyanın en hızlı browser’ı” Linux ve Mac için de

Opera Software Mac ve Linux için yakında çıkarmayı planladığı tarayıcısı üzerinde son rötuşları yapıyor. Norveç tabanlı firma yaptığı açıklamada yazılımı hakkında “Dünyanın en hızlı browser’ı” diyerek başlıyordu.

“Dünyanın en hızlı browser’ı” Linux ve Mac için de


Şirketin en büyük amacı ise en büyük iki Browser olarak kabul edilen Microsoft Internet Explorer ile America Online/Netscape Communication’un Netscape Navigator yazılımlarına en büyük alternatif olabilmek.

Opera Windows, Linux, Macintosh, BeOS ve EPOC kablosuz işletim sistemi üzerinde çalışabiliyor. Windows için Java desteklemeyen versiyonu 2 MB iken Java destekli versiyonunun kurulmamış hali 9.5 MB yer kaplıyor.

Aralık başlarında Opera yazılımının 5. sürümünü Windows için bedava olarak piyasaya sürdü. Yeni ve ücretsiz sürüm sadece bir adet reklam ile ayakta idi. Reklamı kaldırmak isteyen kullanıcılar tarayıcı başına $39 ödeyerek reklamsız olarak kullanabiliyorlar.

Opera’nın 5.0 Linux versiyonu şu an beta halinde ve Mac versiyonu ise alpha test aşamasında. Mac Opera Beta’sı PowerPC tabanlı Mac’ler için yakın bir zamanda piyasaya çıkacak ve daha eski Mac’ler için olan Beta sürümler ise PowerPC versiyonunun hemen arkasından piyasada olacak. Mac OS X için de bir versiyon hazırlanıyor.

Bilgi: www.opera.com

Okuyucu Yorumları