Dünyanın en hızlı CF kartı kime ait?

CF bellek kartlarında yepyeni bir hız rekoru daha geldi: Peki bu rekora imza atan şirket hangisi?

En hızlı bellek kartı kimin?

Bellek kartı uzmanı SanDisk, CompactFlash (CF) kartlarının hızını iki katına çıkarıyor. Yeni Extreme-Pro ürün serisi saniyede 90 MB'a kadar transfer oranına ulaşabiliyor.

Bu hız artışının temelinde SanDisk'in "Power Core Controller" ismindeki yeni bellek denetleyicisi yatıyor. Denetleyici birbirine paralel iki veri yolu ve akıllı bir yazılım algoritmasıyla çalışıyor. Yüksek aktarım oranlarından özellikle profesyonel fotoğrafçılar faydalanıyor: Düşük gecikme süreleri sayesinde seri çekimler daha hızlı kaydediliyor ve bilgisayara kopyalama çok daha hızlı gerçekleşiyor.

Extreme-Pro kartlar yüksek hızlarının yanında dışarıdan gelecek etkilere de dayanıklı: CF kartlar üç metreye kadar düşüşlerden etkilenmiyor ve -25 ila 85 derece arası sıcaklıklarda çalışabiliyor. Kartın üzerindeki RTV silikondan yapılmış kaplama nem ve ıslaklığa karşı koruyor.

ExtremePro kartlar şu andan itibaren 16, 32, 64 GB depolama seçenekleriyle sunuluyor. Fiyatları ise sırasıyla 260, 460 ve 860 Euro (yurtdışı fiyatları). ExtremePro kartlar mevcut Extreme-IV serisinin yerine geçecek. SanDisk ek olarak saniyede 90 MB veri aktarımını mümkün kılan, yeni kartlar için optimize edilmiş ExpressCard adaptörü de sunacak.

Okuyucu Yorumları