"Dünyanın en hızlı ekran kartı"

AMD'nin yeni ekran kartı, piyasaya oldukça iddialı geliyor. İşte Radeon HD 6990...

"Dünyanın en hızlısı!"

AMD yine ekran kartı piyasasına hızlı ve iddialı girmeye hazırlanıyor. Çift GPU'lu, kolayca overclock yapılabilen, üç boyut desteği olan ve DirectX 11 destekleyen ekran kartının adı, Radeon HD 6990.

AMD kartını şu şekilde anlatıyor; "AMD, grafik performans liderliğini yine genişletiyor ve dünyanın en hızlı ekran kartını piyasaya sürüyor... YENİDEN!" 3DMark 11 benchmark skoru P11865 olarak AMD tarafından açıklanan ekran kartının donanım özellikleri ise şu şekilde; 830 MHz( overclock sayesinde 880MHz'ye çıkabiliyor), 4GB GDDR5 hafıza, 320GBps hafıza genişliği.

Ayrıca Radeon HD 6990, AMD'nin bazı özel yazılımlarını da destekliyor, bunların içerisinde; beş ekrana kadar destek veren Eyefinity, HD3D stereoskopik 3D desteği, HD video ve Blu-ray 3D için UVD3 video oynatma hızlandırıcısı.

Anandtech'in haberine göre, ekran kartının kötü özelliklerinden biri çok yüksek sesle çalışması. Site ayrıca ekran kartını 699 dolara almak isteyen kişilere öncelikle donanımlarının bu kartı kaldırabileceklerinden emin olmalarını tavsiye ediyor. Zira overclock yapılmış bir 6990, 684 watt'a kadar enerji çekebiliyor.

Okuyucu Yorumları