Dünya'nın en hızlı süper bilgisayarı geliyor!

Dünya'nın en hızlı süper bilgisayarından 30 kat daha hızlı bir süper bilgisayar için düğmeye basıldı

Dünya'nın en hızlısı olacak!

Şu anda Dünya'nın en hızlı süper bilgisayarı ABD'de değil. Ancak ABD başkanı Obama'nın isteği gerçekleşirse bu durum değişebilir. Obama'nın geçtiğimiz gün onay verdiği bir program, diğerlerinden 30 kat daha hızlı bir süper bilgisayarın üretilmesinin önünü açıyor.

Planlanan süper bilgisayar, National Strategic Computing Initiative adlı büyük bir programın parçası olacak. Bu girişim (Initiative) birden fazla ajansı içerisinde barındırmakta ve ABD'nin bilişim gücünü, en hızlı bilgisayarı üreterek yükseltmeyi planlıyor.

Beyaz Saray'ın yayınladığı duyuruya göre, önümüzdeki on yıl içerisinde 1 exaflop hızına sahip bir bilgisayar üretilmesi amaçlanmakta. Ayrıca bu bilgisayarın sadece hızının yüksek olması değil, daha geniş bir alanda daha etkili bir şekilde çalışabilmesi bekleniyor.

Bazı sinir-bilimciler, insan beyninin düzgün bir şekilde taklit edilebilmesi için 1 exaflop hızına ihtiyaç olduğunu düşünmekteler. Ancak bu türdeki inanılmaz derecede güçlü bir makinenin geliştirilmesi, Skynet korkusunun bir kez daha canlanmasına yol açabilir.

Açıklamada eksik olan nokta ise, bu yeni programın adının büyük bir kısmının, Reagan dönemindeki güçlü bilgisayarlar, robotlar ve AI üretmeyi amaçlayan ancak başarılı olamayan DARPA'nın Strategic Computing Initiative ile aynı olması.

Okuyucu Yorumları