Dünyanın en keskin faresi: Scope Node

Scope Node: Dünya'nın en keskin faresi ile PC'nizi kalem kullanır gibi kontrol edebileceksiniz...

Dünyanın en keskin faresi!

Hiç şüphesiz fareler, bilgisayar teknolojisinin gelmiş geçmiş en büyük buluşlarından biridir. Farelerin geliştirilmesiyle birlikte bilgisayarların kontrolü daha da kolaylaşmış, kullanıcılar bilgisayarlarını en ince ayrıntısına kadar kontrol edebilme olanağına kavuşmuşlardır.

Ancak bir Japon şirketi olan Elecom, farelerin geldiği son noktayı biraz daha ileri götürmek adına bugünlerde yeni faresiyle kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Elecom'a göre dünyanın en keskin faresi olan Elecom Scope Node, fare kullanımını kalem kullanımına yakın bir boyuta getiriyor.

Diğer sensörlerden herhangi bir farkı olmayan, yani standart bir sensörle kontrolü sağlayan Elecom Scope Node, lazer teknolojisini kullanıyor ve 1.600 dpi çözünürlüğünde çalışıyor. Scope Node'un diğer farelere göre en büyük farkı sensörünün bulunduğu yerde gizli aslında. Sensörün bulunduğu konuma bağlı olarak kullanıcıların adeta kalem kullanır gibi hakim olabildikleri Scope Node, 75x110x38mm ebatlarında ve sadece 123gr ağırlığında.

USB 2.0 arabirimiyle bilgisayarlara bağlanabilen ve Windows Vista başta olmak üzere birçok platform altında çalışabilen Scope Node'un açıklanan resmi fiyatı ise 64 Dolar civarında.

Okuyucu Yorumları