Dünya'nın en saçlı arabası

İtalyan saç tasarımcısı, "Dünya'nın en saçlı arabasını" ortaya çıkardı!

Dünya'nın "en saçlı" arabası!

"Dünya'nın en saçlı arabası" gibi bir şeyin olmaması gerektiğini düşünebilirsiniz ancak görünene göre böyle bir araba bulunuyor.

2014 yılında İtalya saç tasarımcısı ve sanatçı Salerno, İtalya'dan Maria Lucia Mugno, 1975 Fiat 500 aracını Padula Scalo'daki bir köprüye sürdü ve o noktada bir Dünya rekoruna imza attı. Arabası, yaklaşık olarak 120kg gerçek insan saçı ile kaplanmıştı ve Dünya'nın en saçlı arabası oldu.

Dünya'nın en saçlı arabası

Maria Lucia Mugno, arabasını saçla kaplamak için 150 saat harcadı. Aracın her bir yüzeyinin saç ile kaplanması için 20 gün ve 106000$ harcandı ve bu saçlar arabanın ağırlığını %20 arttırdı. Ayrıca her bir saç, kendisi tarafından yıkandı, boyandı, kurulandı ve dezenfekte edildi. Saçların kaynağı ise Hindistan'dı. Aracın saç ile kaplı olmayan tek kısmı motoru ancak bunun sebebi de yangın olasılığı yaratıyor olması ve bu yüzden de sokakta kullanılamayacak olması.

Huffington Post'un söylediğine göre bu araba bir iddia sonucu ortaya çıkmıştı. Bir arkadaşı Mugno'ya tamamen saçtan oluşan bir araba yapamayacağı iddiasında bulundu ve Mugno da her mantıklı insan gibi arkadaşını haksız çıkartmak için yola koyuldu.

Dünya'nın en saçlı arabası

Araba, hafta bir kez "bakıma" ihtiyaç duyuyor. Kısacası saçlar kirleniyor ve yıkanmaları gerekiyor. Mugno her hafta arabasının saçlarını şampuanlıyor, yıkıyor ve düzeltiyor.

Mugno'nun söylediğine göre çoğu insan (muhtemelen mantıklı olarak) arabasını gördüklerinde iğreniyorlar ve bu his, gerçek insan saçı olduğunu öğrenince daha da artıyor. Ancak bu durum Mugno'yu ve ailesini etkilemiyor ve hatta ailesi bu araba fikrini destekliyor.

Buna rağmen, ilginç bir şekilde, Mugno daha önce arabasını Catawiki üzerinde satışa çıkarmaya karar vermişti. Uzmanlar, arabanın değerini 104350$-136040$ olarak belirlemişlerdi ancak hedef fiyata ulaşılamayınca araba satılmamıştı. Ancak eğer saçlı bir araba istiyorsanız, şanslı olabilirsiniz ve aracın tekrar satışa çıkma ihtimali bulunuyor...

Okuyucu Yorumları